Het verhaal van Amber: No ervaring, no glory

/ /

In september 2019 was het eindelijk zover: ik kreeg mijn felbevochten diploma Communicatiemanagement. Joepie! Ik was klaar voor de echte wereld en ik gooide me vol energie op de arbeidsmarkt. De twijfel sloeg al snel in, want bij elke vacature bekroop me een onbehaaglijk gevoel en de vraag: ‘heb ik hier wel genoeg ervaring voor?’

Nee, zo bleek; ik werd keer op keer afgewezen op basis van de vaststelling: te weinig ervaring. Zoiets is niet alleen nefast voor het vinden van een job, maar ook voor je zelfvertrouwen, zo merkte ik. Iemand moet de eerste zijn om je de kans te bieden op ervaring, maar ja: vind en overtuig die persoon maar eens.

Wanneer vrienden collega’s worden

Via Zahra, een van mijn vriendinnen en mede korfbal-fanate, hoorde ik over First Floor: de plek waar zij eindelijk haar droomjob had gevonden. Zoiets prikkelt natuurlijk. Ik nam een kijken op de website en zag een vacature openstaan voor ‘Digital Marketing Consultant’. Voor een van de eerste keren twijfelde ik niet en stelde ik me meteen kandidaat. Een week later werd ik opgebeld en mocht ik op gesprek komen. Ik juichte innerlijk het kot bij elkaar: yes!

Na het gesprek met Catherine kreeg ik echter te horen dat het nog niet voor meteen zou zijn. Ze zouden mij zeker opvolgen en als er nog iets open kwam te staan zouden ze me weer contacteren. Ik moet er geen tekening bij maken: ik was teleurgesteld maal tien. Ik hield in mijn achterhoofd nog wat hoop, maar probeerde het los te laten.

Als je maar hard genoeg hoopt…

Of ik nu chancehad of gewoon zo hard heb gehoopt dat het uitkwam, wie zal het zeggen. In elk geval belden ze me toch terug op: twee weken later mocht ik op een tweede en derde gesprek én meteen ook op gesprek voor een potentieel project. Niet alleen mocht ik effectief starten bij First Floor, maar ik haalde het project nog binnen ook. Score!

Momenteel werk ik dus al eventjes voor First Floor en heb ik grotendeels bij Brouwerij Martens gewerkt. Mijn ervaringen? Die lees je hier. Het is uitdagend, absoluut, maar het is ook leerrijk en ontzettend inspirerend. Ik ben er helemaal van overtuigd dat ik op de beste plek terecht ben gekomen die ik me kon dromen toen ik mijn diploma kreeg. Laten we vooral zo verder doen, zou ik zo zeggen!


Heb jij ook moeite met het vinden van je plekje op de arbeidsmarkt? Kom dan eens langs bij First Floor. We helpen je maar al te graag om die perfect match te vinden!