Mijn groei als HR consultant én als mens na 1 jaar FLY-traject

/ /

"Eén Jaar Vol Groei: Mijn Avontuur bij First Floor's FLY-programma!"

Hey allemaal!

Het is alweer een jaar geleden sinds mijn professionele reis begon met het FLY-programma van First Floor, en man, wat een avontuur is het geweest! 🚀 Vandaag wil ik graag terugblikken op mijn reis en met jullie delen hoeveel ik heb geleerd en gegroeid sinds die eerste dag.

Op 1 september 2022 begon mijn carrière bij First Floor, en ik nam heel bewust deel aan het FLY-traject. Dat staat voor een groeipad vol met trainingen, coaching, en ondersteuning om ervoor te zorgen dat ik razendsnel zou groeien. Als consultant wilde ik een verschil maken op diverse projecten, en dat is precies wat dit traject beloofde. 🌟

Laten we eens teruggaan naar mijn eerste sollicitatiegesprek bij First Floor. Eerlijk gezegd, kan ik me de exacte woorden die ik toen zei niet herinneren, maar ik weet nog wel dat ik overladen was met academische kennis. Toch voelde ik me als een vis op het droge toen ik vragen moest beantwoorden over wie ik echt was en wat ik wilde. Gek, toch? Een student met een schat aan academische kennis die moeite had met het beantwoorden van simpele vragen over zichzelf.

En nu? Mijn handen trillen misschien nog steeds soms, maar mijn zelfvertrouwen en zelfkennis zijn naar nieuwe hoogten gestegen. Dankzij trainingen zoals Insights Discovery en talloze coachingsessies weet ik nu wat ik wil en wat ik waard ben. Ik ken mijn sterke punten en ja, ook mijn ontwikkelpunten. Het mooie is dat ik die laatste nu omarm als kansen om te groeien, want zo zit ik nu eenmaal in elkaar.

Die eerste keer dat ik aan de andere kant van de telefoonscreening zat, kan ik me ook nog helder herinneren. Het ging verre van vlekkeloos, en ik kon een hele lijst met fouten opsommen. Maar vandaag de dag verlopen die screenings veel soepeler. Ik durf kritische vragen te stellen, en ik begrijp nu dat fouten een essentieel onderdeel zijn van mijn leerproces. Elke fout brengt nieuwe inzichten die me helpen groeien en betere beslissingen te nemen.

En dan die allereerste week op mijn project! Het voelde behoorlijk angstaanjagend om een mail naar alle managers te sturen waarin ik me voorstelde en vroeg om met hen samen te zitten om alle vacatures te bespreken. Maar met de aanmoediging van Rena in mijn achterhoofd (ze zei dat ik dingen wilde aanpakken en tot een goed einde wilde brengen), klikte ik op 'verzenden'. En wat een opluchting toen ik meteen een mail terugkreeg met de woorden: "Dynamische binnenkomer, welkom!". Dat deed echt deugd.

En nu? Het uit mijn comfortzone stappen heeft me geholpen om meer veerkracht en aanpassingsvermogen te ontwikkelen. Hierdoor kan ik veel beter omgaan met verandering en onzekerheid. Ik ben er vast van overtuigd dat ik bij mijn volgende project opnieuw stappen zal ondernemen om mijn inwerkingsproces te vereenvoudigen. En deze keer zal ik het doen zonder de ondersteuning van anderen. Ik durf nu zaken aan te pakken, in gesprek te gaan, en processen te optimaliseren met als doel de workflow te verbeteren.

Ik heb zelfs een heuse podcast mee gehost! Wie had dat gedacht?!

Ik zou nog veel meer kunnen delen over mijn reis, maar wat is nu eigenlijk de moraal van mijn verhaal? FLY! Ik ben er met volle overgave ingesprongen, en na bijna een jaar kan ik met trots zeggen dat mijn enthousiasme nog net zo groot is als op dag één. Ik leer zaken aanpakken, durf fouten te maken, en dankzij de begeleiding weet ik nu precies waar mijn sterke punten liggen en waar ik mijn expertise verder kan ontwikkelen. In de wereld van HR en bij First Floor voel ik me helemaal op mijn plek. Ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst voor me in petto heeft! 🔥💼 #GroeimetFLY #EenJaarSterker #FunkyLeadingYoungsters💪🌟

Bedankt dat jullie mijn reis met me hebben gevolgd, en laten we samen nog veel meer avonturen beleven! 🎉