Hello high performers!

Klaar om de wereld van HR, Employer branding & recruitment marketing te ontdekken? Zoek je autonomie om jouw loopbaan zelf vorm te geven én tegelijk een veilige haven? Dan is ons FLY programma op jouw lijf geschreven!

Wij geven je de kans om te werken op afwisselende projecten, bij verschillende bedrijven en zo hands-on ervaring op te doen aan een hoog tempo. Leren en proberen maar met de zekerheid van een vast contract, klinkt dat als muziek in jouw oren?

Ons FLY programma

FLY? Dat staat voor Funky Leading Youngsters. Je stapt als starter in een intensief groeitraject waardoor jij direct impact kan maken. Wij zorgen voor een mix van uitgebreide trainingen, personal development, groepscoaching en uitdagende projecten zowel intern bij First Floor als bij onze klanten. Zo zet jij deze kennis en skills onmiddellijk in de praktijk. En jij? Jij grijpt al deze kansen met beide handen aan!

Je doorloopt doorheen het traject verschillende fases: van starter die leert en absorbeert tot high performer die bedenkt en creëert. Klaar om mee de toekomst van HR en employer branding vorm te geven? Goed zo! Voor minder gaan we niet.

Ik wil meer weten!

Hoe werkt dat, zo'n FLY traject?

Visual pijler coaching academy

Blended Learning

Onze FLY-methodiek als sleutel tot succes, dankzij een bewezen aanpak gebaseerd op 4 pijlers en bakken ervaring. Een topsporter word je niet op één dag. Het vraagt jarenlange training, coaching en een programma aangepast aan het talent in kwestie. Dus waarom dan geen programma samenstellen voor high potentials om ook jouw talent optimaal te benutten?

Enter ons FLY-traject. Een doordachte blended-learning formule om van high potentials versneld die gegeerde high performers te maken.

Onze consultants, jouw toekomstige collega's?

Visual pijler PLT Intervisie

De 4 pijlers

Elk apart een meerwaarde. Alle vier samen dé formule om talent aan hoog tempo te ontwikkelen. Inspelend op de noden van zowel bedrijven als young professionals.

  1. Personal coaching & mentoring
  2. Praktijkgerichte trainingen & workshops
  3. Persoonlijk Leiderschaps-traject
  4. Intervisie

Ik wil meer info!

Bedrijven waar we mee samenwerken

FAQ

First things first: wat is een consultant?

Als consultant word je basically door jouw werkgever ingezet op verschillende projecten bij verschillende opdrachtgevers (klanten).

Deze klanten huren jou in omwille van verschillende redenen: ondersteuning van hun team en meestal binnen een bepaalde expertise. Als FLY consultant van First Floor is dat dus binnen HR of Employer Branding.

Wat zijn de voordelen van een job als consultant?

De steile groeicurve! Als consultant kom je met veel verschillende bedrijven en interessante mensen in contact. Zo doe je op relatief korte tijd niet enkel veel ervaring op, maar bouw je tegelijk ook een groot netwerk uit.

Juist omdat bedrijven vaak consultants inhuren omwille van hun expertise, wordt er ook veel in jouw opleiding geïnvesteerd.

Als consultant krijg je bovendien vanaf dag 1 best veel verantwoordelijkheid. Je gaat immers autonoom aan de slag bij onze klanten. Dus aan vrijheid en impact geen gebrek!

Zijn er ook nadelen?

Geen enkele job is perfect, dus ook die van consultant niet. Naast de voordelen zijn er uiteraard ook uitdagingen.

Als consultant kan je je al eens vis noch vlees voelen. Je bent op jouw opdracht een deel van het team, maar toch ook "een externe". Dat kan even zoeken zijn.

Je wordt ingehuurd omwille van ondersteuning of expertise. Kortom: je dient je snel in te werken en bijdrage te leveren. Dat brengt best wat verwachtingen met zich mee.

Veel ervaringen opdoen en veel omgevingen ontdekken betekent ook flexibiliteit, zowel qua regio als jobinhoudelijk. Dus neen, wij maken geen beloftes over een opdracht achter jouw hoek. Ook dat is leren. En wanneer beter dan wanneer je nog jong en ready to rumble bent?

Aan jou om uit te maken of je bovenstaande zaken als obstakel ziet of juist als een groeikans. Want the fun stuff starts where your comfortzone ends, toch? 😉

Benieuwd naar de echte ervaringen en verhalen? Lees hier de blog van onze consultant Amber!

Waarom werken bedrijven met Consultants?

Bedrijven doen om allerlei redenen beroep op consultants:

  • ze halen zo bepaalde expertise in huis, zonder zelf op zoek te moeten gaan naar een kandidaat
  • consultants bieden een objectieve kijk
  • consultants kunnen zonder eigenbelang meewerken aan belangrijke projecten
  • door met consultants te werken, besparen ze opleidingskosten voor hun eigen personeel
  • bedrijven gebruiken consultants ook als aanvulling op interne vacatures, in afwachting van de nieuwe vaste collega
Maar, ik ben een junior. Ik heb toch nog niet zoveel expertise?

Klopt. Maar niet helemaal!

Onderschat niet hoe jouw frisse (digitale) kijk op de zaken alleen al vernieuwend kan zijn en dingen in beweging brengt. Natuurlijk heb je nog veel te leren. Zowel op vlak van de-wereld-op-de-werkvloer als "technisch" op HR of Employer Branding vlak.

Maar daarvoor zijn wij er dus. Niet enkel krijg je een expert-mentor toegewezen die elke week inhoudelijk met jou kijkt hoe het loopt op jouw opdracht en je hierin bijstaat, wij zetten ook ont-zet-tend veel in op ons team. Reken dus maar op een echt warm nest van mede-consultants die jou steunen en helpen waar nodig. We maken hiervoor gebruik van tools zoals Slack en Teams om dagelijks met elkaar in contact te blijven en de fun er in te houden. Ook belangrijk!

Net zoals de meeste consultingfirms zorgen wij voor opleiding. Een absolute must (kijk maar eens naar onze Academy). Elke maand volg je samen met je collega's een workshop of training om die kennis bij te spijkeren.

En daarnaast geloven wij rotsvast in zelfinzicht en persoonlijke ontwikkeling als dé basis van een gezonde loopbaan. Bovenop dit alles krijg je daarom ook nog een personal coach, die samen met jou stap voor stap een Persoonlijk OntwikkelingsPlan (POP) uitstippelt en je vertrouwenspersoon is doorheen het hele traject.

Dus in no time ontPOP jij je tot die expert! En laat dat net de bedoeling zijn. 😉

Wat voor projecten zal ik doen bij First Floor?

Wij geloven in beginnen bij het begin. We nemen je dus mee in een doordacht opleidingsplan doorheen HR en Employer Branding. Na die jaartjes op de schoolbanken tijd om de handen uit de mouwen te steken!

Voor onze HR consultants betekent dat opdrachten als recruiter of talent sourcer, dat is voor ons steeds de basis. Vervolgens kan je verder evolueren richting support van learning & development of HR administratie en sociaal-juridische ondersteuning. Je leert werken met tools zoals LinkedIn Recruiter Seat, ATS systemen, video-conferencing, jobboards, learning platformen en natuurlijk ook heel wat soft skills want human is de basis van HR.

En wil je HR en marketing combineren? Dan duik je in de wereld van Employer Branding met het opstellen van candidate journeys, candidate persona's, een straffe EVP en vertaal je dit mee naar aantrekkelijke wervingscampagnes en authentieke initiatieven voor medewerkers.

En dit alles zowel bij innovatie start-ups, grote multinationals als familiale KMO's.

Meer weten? Lees dan zeker de blog van onze Marketing Consultant Amber!

Een First Floor FLY Consultant, wat voor iemand is dat?

Wij investeren in jouw groei, dus we zijn op zoek naar jong talent dat deze kansen met beide handen aangrijpt, volop in zichzelf wil investeren en hiervoor does what it takes.

We hechten belang aan willen leren, groeien en daarbij ook de bereidheid om naar zichzelf te kijken. Feedback hoort daar steevast bij, de complimentjes maar ook de spiegel wanneer iets minder goed loopt.

Needless to say: flexibiliteit. Een droomjob komt niet in je schoot gevallen. Daar werk je stap voor stap naartoe. Wij zijn daarbij jouw gids maar jij moet het wel DOEN, ook op die moeilijkere momenten. De nodige portie doorzettingsvermogen is dus belangrijk.

Naast doen zit ook durf in jouw pakketje. Want groei gebeurt buiten je comfortzone, en dat weet jij. Gelukkig helpen we elkaar door dik en dun, dus onze crew bestaat stuk voor stuk uit rasechte teamplayers.

Wij vinden fouten maken OK. Want zo leer je. We verwachten niet dat je alles al weet of kan, wel dat je durft vragen stellen en het heft in handen nemen. Bij ons en zeker bij je klanten. Communicatie is dus key!

Je ziet, skills en ervaring zijn belangrijk maar die leer je wel. Wat voor ons telt is de juiste attitude. Een open Growing Mindset. En samen aan de kar trekken. Met ons, je collega's en je klanten. En die laatste zijn ook belangrijk, want op het einde van de dag dien jij resultaten te leveren voor hen en je doelstellingen te behalen.

Wij investeren in jouw groei, jij in die van First Floor en onze klanten.
That's the deal!

Solliciteer nu

Hoe lang duurt het FLY-traject? En wat dan?

Om jou écht die stevige basis te geven op alle vlakken gaan we voor een traject van 2 jaar. Word je helemaal blij van jouw job als HR & Employer Branding consultant? No worries je kan daarna blijven zolang je wil! Onze missie blijft: iedereen zijn plek! We zijn ervan overtuigd dat je vroeg of laat die wederzijdse kriebel voelt bij één van onze bedrijven en dan stroom je uit naar jouw vaste plek. Tot dan blijf je lekker welkom bij ons!

Meer stilstaan bij jezelf en wie je bent

Ieder heeft zijn of haar eigen verhaal. Wij geloven erin dat meer stilstaan bij jezelf en wie je bent altijd loont. Ontdek het verhaal van jouw collega's en waar we voor staan. Maak keuzes vanuit je eigen unieke talenten in een veilige omgeving waar je kan groeien, experimenteren en ja ook fouten maken! 😉

sollicitatie FLY programma

Ontdek wat onze consultant zeggen over First Floor

Amber FLY Programma"Werken bij First Floor is jezelf iedere dag uitdagen en continue bijleren. Daarnaast ben je niet enkel op professioneel vlak bezig met jouw ontwikkeling, maar op persoonlijk vlak. Een echte win-winsituatie dus!"

Amber Wuyts | Marketing Consultant

Zahra FLY Programma"Je werkt in een tikkeltje zot team waar praktische ervaring hand in hand gaat met persoonlijke groei. En MOET gelachen worden"

Zahra Verhoeven | HR Consultant

Stefan FLY Programma"Dankzij First Floor krijg ik de kans om mezelf te ontdekken, niet alleen professioneel maar ook op persoonlijk vlak. Een kans om zowel mijn sterktes te ontdekken als mijn zwaktes aan te pakken!"

Stefan Danssaert | Marketing Consultant

Melissa FLY Programma"Ik leerde bij First Floor hoe belangrijk het is om in een omgeving te werken die je ondersteunt, het beste in je naar boven weet te halen en die je in jezelf doet geloven."

Melissa Cruysbergs | Marketing Consultant

Nathalie FLY Programma"Onder de vleugels van First Floor krijg je de kans om jezelf op professioneel en persoonlijk vlak te ontwikkelen."

Nathalie Claeys | HR Consultant

Loes FLY Programma

"Bij First Floor krijg je op regelmatige basis coaching met een focus op jouw unieke talenten. Je krijgt een kritische blik op jezelf en weet beter waar je energie uit haalt in een job."

Loes Piron | HR Consultant

Louise FLY Programma"De focus ligt niet alleen op het aanleren van praktische skills, maar ook op het kritisch kijken naar jezelf om op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen."

Louise Renier | HR Consultant

Elisa FLY Programma"Bij First Floor leerde ik om in mezelf te geloven en m'n grenzen te verleggen. Want waarom binnen je comfortzone blijven, als er daarbuiten zoveel meer te beleven valt."

Elisa Vanmeenen | Marketing Consultant

Brent FLY Programma"First Floor daagt je uit om jezelf zowel op professioneel als persoonlijk vlak verder te ontwikkelen."

Brent De Ranter | Grafisch Consultant