Stap mee in Amber's rollercoaster als Marketing Consultant

/ /

Maandag Limburg. Dinsdag Limburg. Woensdag Antwerpen. Donderdag Limburg. Vrijdag Antwerpen. Dat is zowat mijn wekelijkse roadtrip als Marketing Consultant bij First Floor. Door de verschillende locaties en opdrachten vliegen de weken voorbij. Maar ik zou het niet anders willen. Die variatie zorgt ervoor dat ik door allerlei mensen, op uiteenlopende plaatsen geïnspireerd en gestimuleerd word om elke dag het beste uit mezelf te halen. Dat is dan ook exact waar First Floor voor staat: jezelf naar een hoger niveau tillen aan de hand van teamwork.

Oh ja, mijn naam is trouwens Amber Wuyts en ik ben sinds januari 2020 aan de slag bij First Floor. Na mijn opleiding Communicatiemanagement ben ik hier via een vriendin terecht gekomen en laat ons zeggen dat ik dat nooit had durven dromen. “De meeste dromen zijn bedrog” zeggen ze. Maar deze niet hoor!

Marketing ConsuWATTE?

Ik hoor het jullie al zeggen: “Wat is nu eigenlijk een Marketing Consultant?” Wel, samengevat: een marketing-manusje-van-alles. Een bedrijf heeft iemand nodig om hun sociale media te onderhouden? Of ze willen een SEA-campagne uit de grond stampen? We got you! Bedrijven doen beroep op ons als een tijdelijke hulp voor het oplossen van al hun marketing- of HR wensen.

Het voordeel om als consultant te werken is dat ik steeds een verscheidenheid heb aan projecten waardoor elke dag anders is. De ene dag werk ik bijvoorbeeld een content plan uit voor het IT-consultancy bedrijf TalentBay en de andere dag help ik brouwerij Martens met het coördineren van hun packaging-processen en nog een andere dag zet ik mij in als Community Manager voor de hippe co-workingspace House of Innovation. Ik vlieg als het ware van hier naar daar.

Doa velt mig de boks van aaf

Zeg Amber. Hoe hou jij dat toch vol? Zo 3 dagen in de week 1,5 uur heen en terugrijden?” Nu ja, ik heb daar eigenlijk nooit problemen mee gehad. Al moet ik toegeven dat ik af en toe knikkebollend naar huis ging. Maar niets wat een knallende afspeellijst niet kan oplossen. Wist je trouwens dat wij met First Floor dé perfecte playlist hiervoor hebben? Onze Spotify afspeellijst #SamenFirstFloor voorzien wij elke dag met zen allen van nieuwe liedjes en is een mix van rustige, zomer- én meebrul-liedjes.

Momenteel zit ik dus (onder andere) op een project in Limburg. Lang ritje heen, lang ritje terug. Maar toch haal ik daar keer op keer energie uit. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik tijdens mijn eerste gesprek met First Floor had gezegd dat ik absoluut in Antwerpen wou blijven en werken in streken zoals Brussel en Gent niks voor mij was. Waarop - ondertussen mijn collega - Nathalie antwoordde van: “Uhm ja, als consultant kan je bijvoorbeeld wel voor 4 maanden in Brussel zitten.” Even slikken. En dan vooral ook denken: "Oei, wat heb ik nu weer gezegd?" Maar kijk… 3 gesprekken later ben ik toch aangenomen én doe ik nu een project buiten Antwerpen, waar ik het echt naar mijn zin heb.

Disclaimer: voor wie echt geen Limburgs kan, er staat in de titel dus dat ik verbaasd ben. En boy wat was ik ook verbaasd dat ik het in deze corona-tijden warempel mis om onderweg te zijn!

Got to learn the hard way

Begrijp mij niet verkeerd. Werken bij First Floor is echt elke dag met plezier naar het werk gaan, maar soms ook wel tegen een muur knallen. Als consultant stapte ik in het FLY-programma. Hierdoor leer ik super veel bij op korte tijd en kan ik die inzichten ook meteen omzetten in de praktijk. Maar het gaat niet elke dag van een leien dakje. Er zijn dagen dat ik denk dat ik het niet kan of dat ik ergens niet goed genoeg voor ben. Zo is het voor mij nog steeds moeilijk om mezelf als expert naast de klant te zetten en niet onder hen. Maar ook hierin maak ik meer en meer stappen in de goede richting dankzij de begeleiding van mijn mentor Karen.

Elk jaar organiseert First Floor ook meermaals de Elevator Days. Dat is een driedaagse voor jong talent waar elke consultant aan deelneemt als start van zijn ontwikkelingsprogramma. Ik leerde er mijn collega’s én mezelf beter kennen. Daar kwam ik bijvoorbeeld te weten dat ik vaker ‘nee’ tegen dingen mag zeggen. Als iemand iets aan mij vraagt, antwoord ik bijna automatisch met ‘ja’ zonder stil te staan of hetgeen gevraagd werd, wel haalbaar is voor mij. Ik ontdekte er onbewuste gewoontes en wat daar de achterliggende reden voor is. Door die dingen te beseffen, kan ik professioneel nóg grotere stappen zetten en de juiste keuzes maken.

Conclusie: werken als marketingconsultant bij First Floor is een rollercoaster… Maar wel een hele leuke waar ik met plezier 5 keer achter elkaar in zou willen zitten!

Wil jij net zoals Amber, marketingconsultant bij First Floor worden? Solliciteer dan hier als First Floor HR of Marketing consultant! Ben jij eerder van andere markten thuis? Geen probleem! Daar hebben wij uiteraard ook een plaatsje voor. Neem eens kijkje bij onze andere vacatures.