Next up: donderdag 28 maart!

De mensen van AB Inbev, Colruyt Group, Nespresso en ZEB vertellen er alles over "Hoe slim solliciteren" en de juiste match qua bedrijfscultuur

Inschrijven

HOT publiek zetel hoi

House of Talks #HOT

Hét evenement dat wordt georganiseerd voor en door studenten samen met top-bedrijven, powered by First Floor. Wait what!?🤔 Jawel: onze Student Talent Scouts boksen zo’n avond van begin tot eind zelf in elkaar!

Ze beantwoorden met aanstekelijk enthousiasme (en een degelijke portie First Floor knowhow 😉) alle vragen die studenten hebben over die spannende eerste stappen zetten op de arbeidsmarkt en tonen al doende hoe ze zich kunnen onderscheiden bij het solliciteren.

En het leukste van al: voor studenten helemaal gratis! En je krijgt nog een goodiebag ook 🥳

Inschrijven

Informeel en gezellig! #sfeeeer

HOT pizza

Met maar liefst 8 succesvolle edities op de teller, weten we ondertussen dat de formule gesmaakt wordt. Letterlijk dan, want een informele sfeer, laagdrempelige babbels, een pintje dabei én pizza à volonté...dat is wat #HOT juist zo hot maakt!

Waarom? Omdat we heel goed beseffen dat die eerste stappen naar de arbeidsmarkt behoorlijk spannend zijn. Dus waarom in godsnaam het nóg spannender maken? Nee hoor! Op HOT kan je met iedereen babbelen, geven we je eerlijke no-nonsense antwoorden recht uit de praktijk en nodigen we enkel bedrijven en gasten uit die hetzelfde doen. Mensen die praten met mensen. Of enkel luisteren, want dat kan ook! 😉

Inschrijven

Over wat babbelen ze daar? #thema's

HOT sfeerbeeld babbelen hoi

Elke editie van House of Talks krijgt een eigen thema. Zo passeerden al:

  • LinkedIn (maar dan hoe het écht moet)
  • Personal Branding
  • Hoe ziet een onboardingsproces eruit?
  • Wat is het belang van netwerken eneuh...oedoededa?
  • Waar let een werkgever op tijdens een sollicitatiegesprek?

Maar natuurlijk kan je gewoon al jouw vragen stellen. En we make it easy: je kan op voorhand jouw vragen bij inschrijving doorgeven (iets minder spannend) of gewoon spontaan op het moment zelf. Denker of durver? Alletwee goe!

Inschrijven

Topbedrijven? Hell yeah! Zij zaten al in onze sofa

HOT zetel telefoon

Programma #SofaTalks

De avond bestaat telkens uit drie delen:

  1. Het eerste deel van de avond nemen 3tal bedrijven plaats in onze sofa, stuk voor stuk boeiende gastsprekers, telkens uit verschillende sectoren en een rugzak vol ervaring. Ze beantwoorden al jouw vragen die je op voorhand mag doorgeven of gewoon de avond zelf uit het publiek.
  2. Het tweede deel van de avond krijgen onze eigen consultants het woord. Vanuit hun recente ervaringen - ze stonden nog niet lang geleden in jouw schoenen! - zijn ze een schat aan info en weten ze als geen ander waar jij vragen over hebt. So shoot!
  3. Last but not least, deel drie, bestaat uit een netwerkmoment waarbij zowel gastsprekers, als studenten de kans krijgen hun netwerk te verbreden. Gewoon babbelen dus! 😉

Kortom: een boeiende avond vol met potentieel! Een avond waarop studenten hun netwerk kunnen verbreden en informatie kunnen verzamelen, maar ook een avond waarop bedrijven hun werkgeversmerk naar buiten kunnen brengen en zelf ook het talent van morgen vanop de eerste rij mogen leren kennen.

Benieuwd naar onze vorige editie? Bekijk onze aftermovies hieronder!

Wil je je alvast dolenthousiast inschrijven voor de volgende keer? Hou dan vooral deze pagina én het Instagramaccount van First Floor goed in de gaten! See you next time dan he!

Inschrijven

Herbeleef de vorige HOT edities

Voor bedrijven

HOT zetel bedrijven

Nood aan rechtstreeks contact met getalenteerde studenten, op een avond professioneel georganiseerd volgens een bewezen succesformule?

Kom in contact met een 100-tal studenten en zet jezelf als werkgever in de kijker. Wij nemen alle barrières voor je weg en zorgen voor een goeie sofa!

Prominente bedrijven als Mediahuis, Coolblue, Coca-Cola, Jobat, DPG Media, Engie, Chalo, VRT, Unilever, Colruyt Group, Nespresso, ZEB,...namen al enthousiast plaats. Houden we jouw plekje warm?

TELL ME MORE

IMG 6645

Young Talent Scouts

Bij First Floor geloven we in het potentieel van jonge mensen. Als bedrijf zijn we er voor, en door jong talent. Onze Young Talent Scouts zijn hier het perfecte voorbeeld van! Maar wie zijn ze, wat drijft hen en vooral: wat doen ze juist? 🧐

Zie het als een rechtstreekse verbinding tussen universiteiten, hogescholen en First Floor. Geen NMBS-obstakels, maar een vlotte overgang naar de arbeidsmarkt, daar zorgen zij voor. Onze Young Talent Scouts organiseren evenementen en workshop, zorgen voor relevante content op social media en leggen zo al doende contacten tussen de scholen, studenten en First Floor.

Aangezien onze Talent Scouts zelf nog studeren, kennen zij de noden van studenten als geen ander en vormen zij het perfecte schakelstuk tussen de twee werelden. Zij vertegenwoordigen op een authentieke manier, de frisheid en dynamiek van ons bedrijf en zetten First Floor stevig op de kaart door zinvolle ondersteuning te bieden aan studenten.💼

Voor de Young Talent Scouts zelf is het bovendien dé kans bij uitstek om een ontzettend leerrijke ervaring op te doen, enerzijds vanuit hun vertrouwde studentikoze habitat maar anderzijds proeven ze ook écht van het bedrijfsleven. Wij zijn dus altijd op zoek naar enthousiaste 'go-getters' om ons YTS-team te versterken!

SOLLICITEREN