We build future leaders

We build future leaders

Jordan bokshandschoen middel

"𝐼𝑛 𝑒𝑒𝑛 𝑤𝑒𝑟𝑒𝑙𝑑 𝑤𝑎𝑎𝑟 𝑤𝑒𝑟𝑘 𝑒𝑛 𝑖𝑑𝑒𝑛𝑡𝑖𝑡𝑒𝑖𝑡 𝑛𝑖𝑒𝑡 𝑙𝑎𝑛𝑔𝑒𝑟 éé𝑛 𝑔𝑒ℎ𝑒𝑒𝑙 𝑣𝑜𝑟𝑚𝑒𝑛, ℎ𝑒𝑏𝑏𝑒𝑛 𝑗𝑜𝑛𝑔𝑒𝑟𝑒𝑛 𝑒𝑒𝑛 𝑎𝑛𝑑𝑒𝑟𝑒 𝑘𝑖𝑗𝑘 𝑜𝑝 𝑤𝑒𝑟𝑘. 𝐿𝑎𝑡𝑒𝑛 𝑤𝑒 𝑧𝑒 𝑛𝑖𝑒𝑡 𝑏𝑒𝑜𝑜𝑟𝑑𝑒𝑙𝑒𝑛 𝑎𝑙𝑠 𝑒𝑒𝑛 𝑔𝑒𝑛𝑒𝑟𝑎𝑡𝑖𝑒 𝑧𝑜𝑛𝑑𝑒𝑟 𝑣𝑒𝑒𝑟𝑘𝑟𝑎𝑐ℎ𝑡, 𝑚𝑎𝑎𝑟 𝑎𝑙𝑠 𝑡𝑜𝑒𝑘𝑜𝑚𝑠𝑡𝑖𝑔𝑒 𝑙𝑒𝑖𝑑𝑒𝑟𝑠 𝑑𝑖𝑒 𝑤𝑒 𝑘𝑢𝑛𝑛𝑒𝑛 ℎ𝑒𝑙𝑝𝑒𝑛 𝑣𝑜𝑟𝑚𝑒𝑛 é𝑛 𝑧𝑖𝑗 𝑜𝑛𝑠 𝑜𝑚𝑔𝑒𝑘𝑒𝑒𝑟𝑑 𝑜𝑜𝑘." - Karen Van der Aa, Founder First Floor

Talent hebben is niet genoeg. There, we said it. In topsport vinden we het doodnormaal om te investeren in talent. Uitgekiende programma's, coaches, dokters, voedingschema's...we werken gefocust naar olympische piekmomenten en zorgen voor alle nodige omkadering. Tot daar de sportwereld. Over naar het bedrijfsleven.

We verwachten van onze medewerkers productiviteit en betrokkenheid. We willen geen piekmomenten maar continue topprestaties en na het behalen van een diploma verwachten we dat dit als vanzelf gebeurt. We bieden een occasionele training, een pingpongtafel voor de blijheid en een fruitmand voor de gezondheid. En ok, een jaarlijks evaluatiegesprek. Tot daar de omkadering. En tot nu geraakten we daar als bedrijven vlotjes mee weg.

De kaap van full employment

Maar tijden veranderen en de arbeidsmarkt evolueert stilaan naar een staat van "full employment". Talent is gegeerd goed waar we anders mee moeten omgaan willen we onze bedrijven draaiende, stabiel en rendabel houden.

Een nieuwe generatie betreedt bovendien die arbeidsmarkt. Tegen 2030 bestaat 60% van de medewerkers uit millenials en GenZ. Die millenials fronsten reeds hun wenkbrauwen, maar GenZ doet gewoon niet meer mee met de eenzijdige ratrace. De-loyaal? Verwend? Daar zijn wij het niet mee eens. Kritisch, bezorgd om gezonde balans, maar nog steeds even ambitieus en talentvol? ABSOLUUT!

De oude aanpak werkt niet meer, en eerlijk; dat vinden wij niet verkeerd. Loopbanen duren langer. Levenslang leren wordt een must. We gaan dus anders met talent moeten omgaan. Terwille van hen maar juist ook terwille van die productiviteit.

Lees hier het volledige interview met Karen over onze visie op talent.

Het FLY Talent Accelerator programma

FLY? Dat staat voor Funky Leading Youngsters. Een uitgekiende methodiek gebaseerd op 4 doordachte pijlers. Van bij de start in 2018, het speerpunt van First Floor. Een bewezen aanpak die high potentials ontwikkelt tot high performers. Betrokken, meedenkend en productief. Kortom: de leiders van morgen. Die verantwoordelijkheid durven nemen voor zichzelf, hun job en hun bedrijf. We build future leaders.

Visual pijler PLT Intervisie

De 4 pijlers

Elk apart een meerwaarde. Alle vier samen dé formule om talent aan hoog tempo te ontwikkelen. Inspelend op de noden van zowel bedrijven als young professionals.

 1. Personal coaching & mentoring
 2. Praktijkgerichte trainingen & workshops
 3. Persoonlijk Leiderschaps-traject
 4. Intervisie

Ik wil meer info!

Visual pijler coaching academy

Blended Learning

Talent moet ontwikkeld en gestimuleerd worden in een veilige omgeving die tegelijk ook kansen en uitdagingen biedt. De juiste balans vinden tussen de comfort- en de stretchzone. De ideale aanpak is allang niet meer: eerst theorie op de schoolbanken en dan, hup, ben je klaar voor die job. Studies* tonen aan dat:

 • 70% van wat we kunnen, we vooral leren door effectieve ervaring op te doen.
 • we 10% halen uit formele leeractiviteiten, zoals opleidingen,
 • we 20% leren door in interactie te gaan en dus feedback te krijgen (maar ook coaching, mentorschap, intervisies, netwerken, enzovoort).

De krachtigste aanpak is dus een combinatie van bovenstaande zaken; een blended learning formule. Hierdoor kunnen we de leercurve van high potentials zodanig versnellen dat ze uitgroeien tot een high performer in no time.

Zo’n aanpak vraagt een commitment van alle betrokken partijen. Het is en blijft een investering. Akkoord: je pompt energie, tijd en geld in een high potential en dat moet opleveren. Niemand is fan van een investment with no return. Daarom ontwikkelden wij een aanpak mét een high success rate.

( * Charles Jennings 70-20-10-model uit "Impact in actie" Karl van Hoey & Jean-Claude Lecoyer)

ONZE CONSULTANTS Kom het FLY-traject bij ons implementeren

Bedrijven waar we mee samenwerken

FAQ

Kunnen wij het FLY-traject inzetten op onze eigen medewerkers?

Ja! We implementeren in samenspraak met jullie de 4 pijlers voor jullie eigen Young Graduates, ongeacht hun achtergrond. Van ingenieur tot boekhouder over werfleider, dit traject is van toepassing op iedereen.

Focust het enkel op starters?

Nee. We geloven in de kracht van alle generaties en het leggen van een stevig fundament. Wij bieden handvaten en de unieke kracht van onze programma zit juist in het actief mee betrekken van de reeds aanwezige expertise van jullie eigen seniors dankzij het opzetten en faciliteren van een mentor-programma.

Vraagt het niet ontzettend veel tijd?

Geen enkel rendement komt zonder investering, dus ja, we vragen tijd maar nemen zoveel mogelijk uit handen. Denk:

 • een kant en klare aanpak
 • gemoduleerd volgens jouw behoeften
 • door ons gefaciliteerd en efficiënt geimplementeerd dankzij toolkits, templates, ...
 • we gaan ook voor optimale efficiënte door een gezonde hybride mix van fysieke trainingen en online coachingmomenten
Kunnen we dit ook niet gewoon zelf?

Je kan alles zelf. Google of youtube en je bent instant expert, toch? 😉 Met andere woorden: wij zijn gepassioneerd door onze job én trots op onze jarenlange expertise. Ofwel jij ook, ofwel niet. Up to you! Wij gaan alvast voor elk bedrijf en hun talenten door het vuur. Maar dat kan je vast ook googlen😜

Toch argumenten nodig?

 • je haalt effiënt bewezen expertise in huis, zodat jij je kan blijven focussen op je eigen kerntaken
 • Wij bieden een objectieve kijk op jouw werking, mensen en talent
 • We kunnen zonder eigenbelang meewerken aan belangrijke projecten
 • Voor jullie mensen is die neutraliteit een vorm van veiligheid: ze vertellen ons gewoon meer, simpel. En wij gaan daar heel correct mee om in belang van alle partijen.
Quanta kosta?

Onze prijzen zijn heel transparant. We hebben voor elk van de 4 pijlers vaste basisprijzen. Daarmee gaan we aan de slag:

 • welk van de pijlers gaan we inzetten?
 • wil je enkele mensen laten instappen op ons Open Programma?
 • of wil je een exclusief in-company programma enkel voor jouw eigen mensen?
 • Hoeveel trainingen wil je?
 • Hoeveel coachingsessies wil je aanbieden?
 • Over hoeveel Young Graduates gaat het?
 • Etc...

Op basis van jullie behoefte puzzelen wij een programma op maat in elkaar, gebaseerd op onze bouwstenen en kan je ook rekenen op mooie volumekortingen.

De prijs is dus daarvan afhankelijk. Ruw geschat mag je rekenen op een totale kostprijs tussen 3.000 - 6.500 EUR voor 12 maanden.

Ik wil een offerte

Hoe lang duurt het FLY-traject?

Een traject duurt tussen de 12 -24 maanden. Dat bepalen we samen.