Het verhaal van Melissa na één jaar First Floor: wat een rollercoaster!

/ /

Ongeveer één jaar geleden liep ik door de deuren van House of Innovation in Antwerpen voor mijn eerste sollicitatiegesprek bij First Floor. Of ik op dat moment actief op zoek was naar een nieuwe job? Nee, helemaal niet! Maar ik had de vacature voor een tweede keer voorbij zien komen op mijn LinkedIn feed en vond dat ik toch wel heel veel van de vereisten kon ‘afvinken’ en besloot daarom op eerste gesprek te gaan.

Vanaf de start voelde ik mij hier enorm welkom dankzij Catherine. Ze wist me de juiste vragen te stellen waardoor ik me toch steeds meer in de rol van consultant zag passen. Zo ging ik ook naar huis, met een goed gevoel over mijn eerste gesprek en met de gedachte dat ik mogelijk een ‘consultant’ ging worden. Zo gezegd, zo gedaan! Na mijn tweede en derde gesprek met Rena en Karen zag ik het helemaal voor mij want deze functie gaf me de nodige variatie, uitdaging en de groeimogelijkheden waar ik op dat moment zo hard naar op zoek was.

Één jaar verder en wat is er veel gebeurd

Ik heb ondertussen zes verschillende projecten op mijn ‘consultantteller’ staan in zeer verschillende bedrijfsomgevingen en sectoren, maar we zullen starten bij het begin! 😉 In augustus 2020 ging ik deeltijds van start bij The Fridge, een postproductiehuis in Schaarbeek. Het was het mijn eerste project dus had ik toch wel wat stress over waar ik ging terechtkomen en wat de verwachtingen waren. Gelukkig waren die op voorhand goed afgestemd, zowel met het project als met mezelf. Wekelijks was er van First Floor uit een follow-up om te zien wat er allemaal goed ging en waar ik hulp bij kon gebruiken. Dit zorgde ervoor dat we snel op dezelfde golflengte zaten zodat ik concreet aan de slag kon.

Ik begon bij de basics en zorgde ervoor dat hun online kanalen de juiste bedrijfsinfo kregen, leverde kant-en-klare templates af met handige tips & tricks waarmee ze nadien zelf aan de slag konden. Daarnaast maakte ik ook een onepager website met de benodigde info over hun productiehuis. Heel wat variatie dus, en dit al meteen van bij het begin!

Intussen versterkte ik ook het intern team van First Floor. Dit heb ik zo’n tien maanden gedaan, gaande van één dag in de week tot drie dagen. Dit was zeer allround en ik ben blij dat ik hiermee mijn steentje heb kunnen bijdragen om First Floor (online) sterker op de kaart te zetten. Een greep uit mijn takenpakket: copywriting, social media management, e-mailmarketing, contentcreatie, SEO en digital analytics. Ook de band met mijn collega's werd steeds sterker - maar hier later meer over.

Vlak na mijn project bij The Fridge ging ik van start bij ePact, een IT bedrijf in Edegem. Nu ongeveer één jaar later werk ik hier nog steeds als consultant, maar ik moet zeggen dat ik me hier nooit een ‘buitenstaander’ heb gevoeld. Het is een jong team dat me van dag één geholpen heeft met ingewikkelde ‘IT stuff’ uit te leggen en omgekeerd heb ik mijn marketingtechnieken uit de doeken gedaan.

Mijn takenpakket is hier het afgelopen jaar dan ook enorm uitgebreid. We zijn gestart met de online aanwezigheid op LinkedIn te versterken door relevante content aan te bieden en zijn zo stilletjes aan geëvolueerd naar een allround marketing strategie. Er werd geïnvesteerd in een nieuwe website met nieuwe branding waardoor we ons online nog sterker konden onderscheiden van anderen. Ondertussen zijn we ook bezig met SEO, paid advertising, mailings en de organisatie van enkele online events. Good things are happening here!

De overige dagen versterkte ik vanaf januari ook het team van digital agency Radikal. Een bedrijfsomgeving met een -cultuur waar ik me ook van in het begin als een vis in het water voelde. Het leuke aan een agency is natuurlijk dat je voor verschillende klanten werkt met elks hun eigen wensen en opdrachten. Dit zorgde ervoor dat mijn takenpakket zeer gevarieerd was en laat dat nu net datgene zijn dat ik zeer belangrijk vind in mijn job!

Wat heeft een jaar als consultant met mij gedaan…

In alle eerlijkheid ben ik op mijn vorige job met een bang hartje weggegaan omdat ik hier een ontzettend leuk team had en ik hier veel geleerd heb van mijn collega’s. Gelukkig kan ik nu zeggen dat dit voor niets nodig was en dat mijn collega’s nu minstens even leuk zijn. Ze halen het beste in mij naar boven en ik kan hier altijd bij iemand terecht voor een lach, een traan, een helpende hand of gewoon iemand om tegen ‘te ventileren’. Whoever says that you can’t make friends at work, is wrong! 😉

Ik zou liegen wanneer ik zeg dat het afgelopen jaar allemaal ‘rozengeur en maneschijn’ was want ik ben mezelf ook vaak tegengekomen. Ik heb gemerkt dat ik voor mezelf de lat best hoog durf leggen en dat dit zicht vertaalt in de voortdurende drang om bij te leren, uit men comfortzone te willen treden en nieuwe dingen te proberen. Dit wordt bij First Floor opgevangen door maandelijkse trainingen, workshops en intervisies met de collega's boordevol tips. Op die manier heb je nooit het gevoel aan 'je plafond' te zitten, en kan je op korte termijn blijven groeien.

Helemaal in het begin zei ik tegen Catherine dat ik nog niet wist welke richting ik uit wou binnen Marketing omdat alle facetten me eigenlijk wel interesseerden, maar nu weet ik dat dit niet waar is. Sommige zaken vragen heel veel energie van mij, terwijl ik met andere zaken de tijd volledig uit het oog verlies. Ik weet beter waar ik naartoe wil want ik heb ontdekt dat mijn passie toch in zowel het grafische als analytische stuk van marketing ligt. Ik hoop dan ook in de nabije toekomst mijn ‘droomjob’ in een performance marketing rol te vinden!


Wil jij ook je droomjob vinden? Kom dan zeker eens op de koffie (of de cola, allemaal goed) en wie weet lezen we hier binnenkort jouw verhaal?! Tot snel!