Het Verhaal van Melissa: mijn job geeft me allesbehalve voldoening, wat nu?

/ /

Twee jaar geleden studeerde ik af met een shiny bachelordiploma communicatiemanagement en een nog blinkender masterdiploma strategische communicatie. Als je je dan niet succesvol voelt… Ik ging meteen aan de slag als allround marketeer. Na dat eerste avontuur ging ik vol goede moed en motivatie op zoek naar een nieuwe uitdaging en ook hier kwam ik in een pittige job terecht.

Ik kon mezelf nu SEO en SEA Campagne Manager noemen. Ik was verantwoordelijk voor wel honderd (!) klanten en dit binnen de meest uiteenlopende sectoren. Aangezien ik enkel de theoretische achtergrond had en de praktijk mij nog volledig onbekend was, kreeg ik een spoedcursus over de do’s en dont’s en reikte men mij allerlei tools aan om mijn werk zo goed als mogelijk uit te kunnen voeren.

SEO SEA WTF

Het bleek een ervaring waar ik veel bijleerde over de kneepjes van SEO en SEA, maar ik kwam mezelf ook honderd keer tegen. Na vijf maanden merkte ik dat de job me allesbehalve voldoening gaf. Op het einde van een werkdag had ik meer dan eens het gevoel dat ik geen uitdaging kreeg en dat ik de hele dag hetzelfde had gedaan. Ik besloot dus om passief uit te kijken naar iets nieuws, maar dat bleek dan toch net iets actiever dan initieel bedoeld 😉.

Uitdaging, EINDELIJK

Ik had nog niet goed en wel uitgemaakt of ik wel wou springen naar iets nieuws, toen de vacature van Marketing Consultant bij First Floor in mijn vizier kwam. Hallo: dit was de perfecte vacature en ik was hem vroeger ook al tegen gekomen. Door omstandigheden had ik er toen niet op gesolliciteerd, maar hier was ‘m weer… Ik had niets te verliezen, zo besloot ik, en ik waagde mijn kans. Je leest mijn verhaal dus je weet hoe het afliep, hé 😉.

Vanaf het begin heb ik me ontzettend welkom gevoeld bij First Floor en naargelang ik langer aan boord was, werd ik alleen maar enthousiaster. Ik krijg elke dag variatie en uitdaging op mijn bord, alles in leuke bedrijven en toch nog met de veilige thuishaven van First Floor achter me. Als jij iets NOG toffer weet, mag je het zeggen, maar ik betwijfel het.


Klinkt mijn verhaal je bekend in de oren en ben jij ook op zoek naar een functie met meer uitdaging en/of variatie? Kom dan zeker eens op de koffie (of de cola, allemaal goed) en wie weet lezen we hier binnenkort jouw verhaal?! Tot snel!