Waarom je vooral niet moet kiezen voor First Floor als je eerste werkgever

/ /

Ook schrik om te kiezen voor een werkgever die niet bij je past? Laat me je alvast vertellen waarom je vooral niet voor First Floor moet kiezen. Ben je iemand die houdt van een easy ride? Dan zit je bij First Floor aan het foute adres.

Jij en ik, enthousiaste twintigers met net ons diploma op zak, wij zijn de future leaders, volgens First Floor. Zij zoeken degenen die het verschil willen maken en voor impact gaan. Sounds good? Top! Want die attitude heb je nodig hier. Kansen bij de vleet maar je moet ze wel zelf grijpen. Mijn eerste maanden werden gekenmerkt door leren, absorberen, verantwoordelijkheid nemen, zelfontplooiing en zelfinzicht. Van mijn 6-weekse interne bootcamp – een heuse First Floornication - tot twee leerrijke projecten bij ArcelorMittal en Makro, ik heb niet stilgezeten!

Learn how to FLY

1 februari, klaar voor de start van mijn FLY-traject, vol spanning en goesting. Een intense 6 weken bootcamp binnen de marketing van First Floor, waar je op korte tijd veel leert, kennis absorbeert en de typische First Floor cultuur ervaart. Zo had ik laten weten dat ik nog nooit met Google Analytics had gewerkt. Geen probleem voor Karen, – onze CEO en mijn mentor op dat moment - ik kreeg binnen de week een workshop over Google Analytics en Tag Manager. Daarnaast kreeg ik meteen verschillende verantwoordelijkheden om me klaar te stomen voor het eerste project:

  • Opmaak, uitvoering en opvolging van een content plan.
  • Onderhouden, aanpassen en opmaken van een bedrijfspagina.
  • Facebook en LinkedIn campagnes opzetten voor First Floor.

Hierbij kreeg ik heel wat vrijheid. Langs de ene kant werkt dit heel stimulerend, langs de andere kant is het ook belangrijk om hier goed mee om te gaan. Zelf ben ik hier af en toe tegen de muur gelopen. Zo haalde ik enkele keren een deadline niet of was de kwaliteit van een taak niet goed genoeg voor Karen. Daarmee omgaan was niet altijd gemakkelijk maar wel leerrijk en perfect om me voor te bereiden op mijn eerste project. Want mijn verantwoordelijkheidszin groeide en zo voelde ik me voor het eerst een Funky Leading Youngster.

Groeien, dat is met vallen en opstaan

First Floornication volbracht en helemaal klaar voor mijn eerste project bij ArcelorMittal. Of tenminste, dat dacht ik… Ik moest een schakel zijn tussen de HR en Communicatie departementen maar door persoonlijke problemen heb ik mijn focus niet volledig kunnen leggen op het project. Gevolg? Taken niet volbracht en het project niet naar tevredenheid afgerond. Wat nu? Ik vreesde even voor mijn carrière bij First Floor.

Het is op dit lastige moment dat ik de sterktes van First Floor heb ervaren. Namelijk een stapje terug mogen zetten en samen met mijn nieuwe mentor Rena analyseren waar het precies fout liep. Ook de feedback van Arcelor namen we heel serieus: wat had de klant nodig? Wat had ik anders kunnen doen en welke lessen kan ik hieruit trekken? Het waren confronterende maar vooral inzichtrijke gesprekken tussen Rena en mij waar heel wat reflecteren aan te pas kwam. Fouten maken hoort bij het proces. Maar wat leer je hieruit en wat ga je er mee doen? Dat vinden Karen en Rena belangrijk en ik sindsdien ook.

Tijdens deze periode heb ik heel wat verantwoordelijkheid leren nemen. Het gevolg was een groter zelfinzicht. Mijn gedrag had er namelijk voor gezorgd dat een klant ontevreden was. Het was nu aan mij om dit recht te zetten en te tonen wat ik mijn mars had, want dat geloofden ze gelukkig nog steeds. Het was absoluut niet gemakkelijk maar oh zo leerrijk en een kantelmoment voor mijn persoonlijke groei. En daar heeft de aanpak van First Floor een grote rol in gespeeld. Ze waren niet mals maar wel constructief en vooral: ik kreeg de kans ervan te leren en beter te doen.

Time to bounce back

Hierna was ik er uiteraard op gebrand om te laten zien wat ik kon! Gelukkig kreeg ik die kans dankzij een nieuw project bij Makro. Ik kwam terecht in het CRM team waar dat ik een coördinerende rol had. Zo was ik constant in contact met de verschillende stakeholders om hen van de juiste informatie te voorzien. Het belangrijkste hier was het overzicht bewaren. Het was een kort project dat mij inhoudelijk duidelijk meer lag (extra inzicht: check!). OK, projecten coördineren en input geven? Dat moet lukken. Uiteraard ook hier weer uitdagingen: snel inwerken, het overzicht bewaren, timings respecteren en alle stakeholders continu briefen aan de hand van presentaties? Moeilijker. Maar dan treden we maar even uit de comfortzone.

Met nieuwe energie en drive ben ik deze uitdagingen aangegaan. Wat was het resultaat? Een geslaagd project met veel positieve feedback. “Laurent is iemand die snel zaken oppikt en graag het werk gedaan krijgt. Hij houdt het overzicht, zet dingen in gang en communiceert to-the-point”. En of het deugd doet om dit te horen!

Moraal van het verhaal

Kiezen voor First Floor is in mijn ogen investeren in jezelf. Het is versneld leren en groeien. En heb je wat meer begeleiding nodig? Geen probleem, daar wordt voor gezorgd. Als ik terugblik naar vijf maanden geleden, kan ik effectief zeggen dat ik al heel wat heb geleerd. Over mezelf maar ook praktisch op vlak van timemanagement, communicatie en klantgerichtheid heb ik bijvoorbeeld enorme stappen gezet. De mix van projecten, workshops en coaching zorgen ervoor dat je op korte tijd heel wat ervaring en kennis opdoet. Zo waren de workshops Copywriting, Facebook&LinkedIn Advertising zeer instructief.


Het belooft niet altijd gemakkelijk te zijn, want het is hard werken en in de spiegel durven kijken. Maar als je je verantwoordelijkheid durft nemen, aan zelfinzicht wilt winnen en zo vooral veel steviger in je (carrière)schoenen staan, dan ben je bij First Floor aan het juiste adres! De bende enthousiaste collega’s en mede-avonturiers krijg je er helemaal gratis bovenop 😉 Tot snel?