Het Verhaal van Nathalie: Als ik al een droomjob had, wist ik zelf niet wat die was

/ /

In juni 2019 rondde ik mijn master handelswetenschappen met afstudeerrichting HRM af. Het zat erop, ik was klaar voor het echte werk! Of euhm. Was ik dat wel? Ik had geen praktijkervaring en had eigenlijk geen flauw benul welke job ik mezelf zag doen in de toekomst. Als ik al een droomjob had, wist ik zelf niet wat die was.

Ik ging dus een paar bedrijfsevenementen volgen. Op een bepaald moment kwam ik meer te weten over de functie HR Consultant. Ik wist zelfs niet dat het bestond, moet ik eerlijk toegeven. Het klonk echter als helemaal iets voor mij. In projecten werken en verschillende omgevingen leren kennen? Interessant! Dit ging ik zoeken.

Enter First Floor

Toeval of niet, ik kwam op de website van First Floor terecht en jawel: er prijkte een vacature op voor een HR Consultant. Een telefoontje later mocht ik langskomen voor een kennismakingsgesprek. Zalig, was het, een groot verschil met andere bedrijven. Ik voelde meteen dat ik hier helemaal tot mijn recht zou komen.

Alles bij elkaar heb ik dus maar een nanoseconde op de arbeidsmarkt vertoefd vooraleer ik onder de vleugels van First Floor terecht kwam. Ik kreeg intern een ondersteunende opleiding tot recruiter en ook hier merkte ik alleen maar: yes yes yes yes yes! Ik ben terecht gekomen in een ontzettend hecht team dat zorgt voor coaching en begeleiding waar nodig. Het maakt dat ik ondertussen al een succesvol project heb afgerond, op weg ben naar het volgende én – door die begeleiding – exact weet waar mijn sterktes liggen en waar ik mijn expertise in ga uitbouwen. Ik kan dus niet wachten op het vervolg!


Herken jij jezelf in mijn verhaal en weet jij na het afstuderen ook nog niet goed waar je heen wilt met je carrière? Kom dan zeker eens langs bij de Career Architects van First Floor. Als iemand je kan helpen bij het zoeken naar je droomjob dan zijn zij het wel. Tot snel?