Het Verhaal van Louise: In den beginne…is ’t verdorie niet gemakkelijk

/ /

In september 2019 ontving ik na (wat voelde als) jaaaaaa-ren studeren mijn diploma Arbeidspsychologie en Personeelsbeleid aan de UGent. Ja, finally! Ik had er zo naar uitgekeken dat ik er stomweg niet bij stil had gestaan dat ik nog geen next steps in mijn hoofd had. Wat zou ik nu gaan doen?Na wat getwijfel of ik zou solliciteren bij mijn stageplek, besloot ik om toch eerst nog eens veder te kijken naar wat de arbeidsmarkt me te bieden had. Kon niet slecht gaan, toch?

Een citroen is zuur, maar die belevenis was nog zuurder. Ik, fris groentje dat ik was, met een diploma en stage-ervaring van amper zes maanden, begon vol zelfvertrouwen te zoeken. Het duurde niet lang voor ik full frontal tegen de hindernissen botste. Ten eerste had ik geen flauw benul wat ik wilde doen en wat ik ervoor moest doen, ten tweede had ik duidelijk een gebrek aan ervaring. Tof is anders.

Six degrees of separation

Via via – je kent dat wel – hoorde ik op een bepaald moment iemand bezig over het FLY-programma van First Floor. “Dat bestaat of wa”, dacht ik, “als starter verschillende HR-ervaringen mogen opdoen én dat alles onder begeleiding van een persoonlijke coach?!” Dat was iets voor mij, ik was er zeker van. Voor een keer begon ik aan de uitdaging terwijl ik wist wat ik wou, wat ik ervoor moest doen en dat het ok was dat ik geen cv van 10 pagina’s had.

Batman is er niets bij

FLY? FLY! Ik vloog er werkelijk in. Drie gesprekken (en ja ok, een paar weekjes) later, startte ik mijn eerste werkdag als HR Consultant. Hoera! We zijn ondertussen alweer een tijd verder en ik kan je met de hand op het hart vertellen dat ik nog steeds zo enthousiast als toen ben. Ik maak immers deel uit van een jong en enthousiast team dat mij welkom heeft doen voelen vanaf de eerste seconde en dat me constant inspireert. Ik leer volop bij en ik zit – na al dat gewriemel – eindelijk op mijn plaats. I’m up for more!


Ben jij ook nog wat onzeker over je richting of weet je ook nog niet goed welke job je wilt doen? Geen nood: kom eens langs bij First Floor en dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn. Wie weet zijn we binnenkort wel collega’s! Tot snel?