Het verhaal van Loes: ik wou gewoon starten dus nam ik de eerste de beste job aan

/ /

Na mijn studies – Sociaal Cultureel Werk – wou ik eigenlijk graag verder studeren. Ik had echter ook de ambitie om op mijn eigen benen te staan en stond dus voor een moeilijke keuze. Werken en studeren tegelijkertijd bleek eerder al niet de juiste combinatie voor mij. Ik hakte de knoop door en besloot om aan het echte werkleven te beginnen en een job te zoeken in de culturele sector.

Ik hoor je bijna je adem inhouden: “oef, lastige sector”. Ik dacht zelf dat ik met drie stages op zak wel wat praktijkervaring had en dat ik wellicht een streepje voor had op andere kandidaten. Viel dat even tegen zeg. “Uw motivatie is goed, uw cv ziet er ook goed uit, maar…er zijn andere kandidaten met meer ervaring.” Dat was eigenlijk standaard het antwoord dat ik ontving na een sollicitatie. De frustratie, ik hoef het niet uit te leggen, hé. Ik wou zo graag werken op een plek waar ik mezelf kon ontwikkelen en mijn talenten ten volle kon benutten, maar hoe dan, als niemand me ‘goed genoeg’ vond?

’t Leven is aan de durvers, toch?

Vele sollicitaties later, allemaal zonder succes, nam ik de eerste de beste job aan. Ik wou gewoon starten. Slecht idee: de job interesseerde me weinig tot niet en daagde me allesbehalve uit. Het vroeg daarentegen zodanig veel energie dat ik na het werk totaal de fut niet meer had om nog op zoek te gaan naar een andere job, laat staan fatsoenlijk te solliciteren. De les was snel geleerd: ik moest een job zoeken waar ik energie uit haalde en die bij me paste; de rest had geen zin. Ik nam dus een stevig risico en stopte met werken zodat ik al mijn energie kon gebruiken in de zoektocht naar een jobwaar ik met passie en gedrevenheid aan de slag kon.

Geschoten en ein-de-lijk raak!

Halleluja, mijn risico leverde op. Via via kwam ik op de HR Consultant vacature terecht van First Floor. Van het eerste tot het laatste woord sloot de vacature aan bij hetgeen waarnaar ik al zo (verschrikkelijk) lang op zoek was. Ik voelde een passie om de juiste match te zoeken én te maken tussen bedrijven en jong potentieel. Werkplezier valt overigens niet te onderschatten, had ik gemerkt, dus ook hier vinkte de vacature alle hokjes af.

Et voilà! Ondertussen ben ik al een geruime tijd aan de slag bij First Floor en haal ik eindelijk die lang gezochte energie uit mijn job. Ik word elke dag geïnspireerd en geprikkeld en ik kan me oprecht geen betere start van een carrière bedenken of wensen!


Herken je mijn verhaal? Tof, maar ook niet zo tof. Blijf er niet mee zitten en kom eens langs bij de Career Architects van First Floor.Het loont absoluut de moeite! Tot binnenkort?