Het verhaal van Elise: 'kies voor wat je energie geeft'

/ /

Toen ik in juni 2018 afstudeerde wist ik (maar) één ding zeker: ik wilde graag schrijven en met taal bezig zijn. Mijn bacheloropleiding Taal- en Letterkunde (Nederlands-Engels) en masteropleiding Meertalige Professionele Communicatie hadden mijn passie voor schrijven en interesse in taal nog meer aangewakkerd.

Omdat ik vond dat ik nog niet genoeg schrijfervaring had – papers, een bachelorscriptie en een thesis gingen naar mijn mening niet het verschil maken bij een werkgever qua schrijfskills – besloot ik om eerst te solliciteren voor stages. Zo kon ik een portfolio samenstellen en meer inzicht verwerven in wat ik goed kon en wat ik graag deed. Dat ging volgens mij een meerwaarde zijn tijdens sollicitaties en het gaf mij meteen de tijd om zachtjes het werkleven te verkennen en bij te leren. Van augustus 2018 tot december 2018 stapte ik vervolgens als redactiestagiaire in het werkleven.

Just do it

Hoewel sommige mensen in mijn omgeving mij voor gek verklaarde, want “waarom zou je gratis werken?!”, zou ik de stages zeker opnieuw doen. Alleen maar door iets te doén weet je of het iets voor jou is of niet. In die stageperiode leerde ik ontzettend veel bij over wat ik graag wilde doen, wat niet en waar ik goed in ben. In januari 2019 startte ik als freelancer en had ik meteen drie mooie opdrachtgevers. Ondertussen solliciteerde ik actief verder voor een eerste fulltime job. Hoewel ik die freelance opdrachten heel graag deed, wilde ik toch liever jobzekerheid als starter. Die zekerheid vond ik gelukkig snel, en vanaf maart 2019 ging ik fulltime aan de slag als copywriter. Later evolueerde mijn job daar ook meer naar de interne marketing.

Energie, waar ben je?

Die vaste job bleef ik 1,5 jaar lang combineren met freelance projecten on the side. Dat klinkt als een mooi plan in theorie, maar in de praktijk botste ik vaak tegen mijn eigen grenzen. De miss planning in mij dacht dat ik elke dag de perfecte planning kon naleven en vergat vaak één belangrijk ding: mezelf. Ik heb een gotta-do-it-all-mentaliteit en kan moeilijk ‘nee’ zeggen, omdat ik niemand wil teleurstellen. Elk project klonk supertof en op alles zei ik enthousiast ‘ja’.

Tot ik geen ‘ja’ meer kon zeggen. Een balans tussen werk en privé was er niet echt en tijdens de eerste lockdown viel dit alleen maar harder op. Ik merkte dat mijn dagjob me geen energie meer bezorgde, terwijl ik uit mijn freelance opdrachten net energie haalde. Ik had al een tijdje het gevoel dat ik niet meer op mijn plek zat in mijn toenmalig bedrijf en de bedrijfscultuur daar. Na lang twijfelen, besloot ik daarom dat het tijd was voor iets nieuws.

FLY so high, oh my!

Toen Rena mij in juli opbelde met twee mogelijke vacatures was ik dan ook héél blij. Het project bij LAMMP, het bedrijf waarvoor ik momenteel werk als marketing consultant, leek me een grote uitdaging en First Floor zelf als bedrijf sprak me ook enorm aan. Dus here we are. Sinds september doe ik een dag per week interne marketing voor First Floor zelf en van woensdag tot vrijdag werk ik voor LAMMP. Maandagen zijn voor mijn freelance opdrachten, waarin ik steeds meer balans probeer te creëren.

Binnen First Floor en het FLY-traject is er ruimte voor ontwikkeling en persoonlijke groei. Twee aspecten die ik enorm belangrijk vind en miste in mijn vorige job. Je krijgt de kans op verschillende projecten te werken én om het verschil te maken als consultant. Dit is de volgende stap waar ik naar op zoek was, en ik ben blij dat ik ze heb gezet. Nu is het tijd to FLY so high, oh my!


Wil jij ook je droomjob vinden en jezelf professioneel verder ontwikkelen? Kom dan zeker eens langs voor een koffietje of een babbel. Wie weet lezen we hier binnenkort jouw verhaal?!Tot snel!