Het verhaal van Elisa: Je bent jong, je wilt wat…en je krijgt niks

/ /

Gedurende mijn opleiding heb ik zeker tien keer hetzelfde gehoord: “Elisa is iemand met een duidelijk doel voor ogen”. Sure, ik ben ambitieus, ik ben niet bang om de handen uit de mouwen te steken en op de koop toe ben en blijf ik immer nieuws- en leergierig. Een succesvolle stage van acht maanden bij onze Noorderburen en twee diploma’s later vond ik het wel welletjes: het werd tijd voor ‘het echte werk’.

Makkelijker gezegd dan gedaan, zo bleek. Ook al werd ik omschreven als een ‘High Potential’; zonder effectieve werkervaring kiezen blijkbaar heel wat bedrijven toch liever voor iemand met een relevant trackrecord. “Ja, hallo?!”, dacht ik mismoedig, “hoe moet ik nu in vredesnaam mijn droomjob vinden als niemand mij zelfs maar een kans geeft?”

Zelfvertrouwen is het begin van alle wijsheid

Ik weet het, ’t is eigenlijk zelfkennis in dat gezegde, maar in mijn geval bleek het me vooral aan zelfvertrouwen te ontbreken. De dames van First Floor hadden het (uiteraard) veel sneller door dan ik: je moet eerst in jezelf geloven voor een ander dat kan. Zelfzekerheid dus, maar ook weten wat je waard bent en waar je groeimogelijkheden dan wel je werkpunten liggen. Als je dat weet, overtuig je je gesprekspartner op een correcte manier van je kunnen. Ok, zelfkennis ook dus, ’t is goed.

Van High Potential naar High Professional

Consultant worden dan maar.Het was voor mij een gigantische, maar vooral de juiste stap. Had je me een paar maanden geleden gezegd dat ik consultant zou worden, had ik je voor gek verklaard. First Floor overtuigde me toch, want: ze boden me de zekerheid waar ik al een tijd naar op zoek was. Zekerheid met alles erop en eraan, zo bleek! Ik krijg namelijk de kans om op verschillende projecten te werken en om ein-de-lijk die allround marketeer te zijn waar ze het in mijn opleiding altijd over hadden.

Daarbij krijg ik veel verantwoordelijkheid en daar was ik ook absoluut naar op zoek. Een vrouw met een doel voor ogen, weet je nog? De begeleiding van First Floor zorgt ervoor dat ik als consultant in heel wat bedrijven écht verschil kan maken. High Potential? High Professional! Woehoew!


Ben jij ook eerder omschreven als een high potential maar krijg je amper de kans om je te bewijzen? Kom dan zeker eens langs bij de Career Architects van First Floor.Zij helpen je, net als mij, de stap te zetten richting die felbegeerde droomjob, want jawel: die bestaat!