Het Verhaal van Rena: toeval, bestaat dat (niet)?

/ /

Enkele maanden voor we First Floor oprichtten, liep ik Karen tegen het lijf na elkaar eigenlijk jaren niet meer gezien te hebben. We raakten aan de praat – jawel, bij een latte; je bent koffieleut of je bent het niet – en vertelden elkaar wat ons bezig hield. Karen vertrouwde me haar plannen toe. Ze zou haar eigen bedrijf opstarten. Haar verhaal voelde voor mij heel erg als ‘thuiskomen’. Ik werd dan ook ontzettend blij van hetgeen ik te horen kreeg.

Persoonlijk bevond ik me toen net op een kruispunt in mijn loopbaan. Welke weg zou ik inslaan, vroeg ik me af. Ik had best wel wat vragen over het pad dat ik tot dan toe bewandeld had. Waarom had ik eigenlijk bepaalde keuzes gemaakt? Had ik überhaupt wel bewuste keuzes gemaakt? Hoe zou mijn carrière er vandaag de dag uitzien als ik na mijn afstuderen andere keuzes had gemaakt?

Ge zijt wie ge zijt

Doorheen de jaren had ik wel meer inzicht in mezelf gekregen. Door trainingen, door persoonlijke coaching gesprekken, maar ook – jawel – door simpelweg heel hard tegen muren te knallen en geconfronteerd te worden met mezelf. Niet zo lang geleden volgde ik (niet toevallig deze keer) een cursus life coaching. Ik leerde er ontzettend veel uit. Eigenlijk draait alles om bewustwording. Je bewust zijn van wie je bent, is vooral dé key tot verandering. Natuurlijk vroeg ik me dus opnieuw af op mijn carrière er anders uit had gezien als ik bepaalde inzichten had gehad aan de start.

Let's get this party started

Het klonk dus als muziek in mijn oren toen Karen haar idee bij mij aanhaalde. Deze keer kon ik heel bewust en volmondig JA zeggen op de vraag of ik mee wilde springen. Samen gingen we voor de droom: de opstart van First Floor! Het leek mij immers een feest om met haar en Catherine elke dag opnieuw bezig te zijn me het ontwikkelen van jong talent.

Ondertussen zijn we alweer een hele poos later en wat blijkt? Ik heb een top keuze gemaakt. Toeval, bestaat dat?


Wil jij ook heel graag bewustere keuzes maken, maar weet je nog niet precies hoe? Kom eens babbelen, al dan niet bij een koffietje. Je hoeft geen koffieleut te zijn; ik help je sowieso heel graag verder.