Het Verhaal van Karen: je moet eerst ontdekken wie je bent, voor je weet wat er bij je past

/ /

Het was het jaar 2003, ik weet het nog goed. Ik had mijn Master Geschiedenis op zak en ik moest er ook aan beginnen, aan het Grote Mensen Leven. Na eerst een fantastisch buitenlands avontuur als reisleiding bij Thomas Cook, rolde ik nadien bijna toevallig in de HR sector binnen een grote corporate speler. Ik vond het heerlijk! Ik wilde immers met mensen bezig zijn en hen helpen. Akkoord, ik wou ook de carrièreladder beklimmen, naast een empathisch kantje schuilt er ook absoluut een ambitieuze ondernemer in mij. En die carrière kwam, en snel, en hard. De eerste pijnlijke lessen lieten niet lang op zich wachten. Jeezes, wat werd er veel van mij verwacht! Het was duidelijk: de speeltijd was voorbij en ik moest vooral resultaten halen en renderen. En een functie als leidinggevende klinkt geweldig, maar is echt.niet.simpel. Wat een leerschool!

Rond mijn 30eknaagde het. Een deel van mij bleef flink op zijn honger zitten. Natuurlijk is een mooie carrière (lees: succes, geld, sjieke titel) tof, maar… Ik wou ook nog steeds mensen helpen. Back to school dan maar; ik studeerde er nog vier jaar psychotherapie bij. In combinatie met een pittige job. Ik haalde mijn diploma als therapeut en startte mijn eigen zelfstandige praktijk in bijberoep. Yes! Dé perfecte combi, toch?

Jazeker. Toch bleef ik zoeken naar de juiste balans, tussen de empathische mensen-mens die graag zorgt enerzijds en de ambitieuze ondernemer die iets in de wereld wil zetten anderzijds. Wat wilde ik nu eigenlijk? Zorgzame coach zijn of harde carrière-tante? Ik vond het zo heftig dat ik moest kiezen, ja zelfs een burn-out loerde om de hoek. Alleen: ondertussen heb ik gelukkig door dat dat helemaal niet hoeft.

Tussen zwart en wit zitten nog duizend tinten

Even voort spoelen naar 8 jaar later. Ik combineer ondertussen een bloeiende praktijk met mijn eigen bedrijf; First Floor. Ik draag duurzaam bij voor mensen én ik ben succesvol. Want jawel, natuurlijk kan dat: ambitieus ondernemen op een integere manier, resultaten neerzetten met oog voor het menselijke aspect. Zoals ik altijd al wou. Met First Floor focussen we op young professional talent, want ik geloof in hun potentieel en ik weet als geen ander dat ze nood hebben aan begeleiding. Als ik bij de start van mijn eigen carrière meer had stilgestaan bij wat écht bij me paste, waren me waarschijnlijk veel pijnlijke lessen gespaard gebleven. Je moet echter eerst ontdekken wie je bent, vooraleer je weet wat er bij je past.Easier said than done, natuurlijk!

Eerlijke lefhebbers

Nu, op dit moment, doe ik dus eindelijk de dingen waar ik in geloof en waar ik ook goed in ben. Samen met een ijzersterk team én een team jonge wolven boordevol talent naast me. We geloven allemaal in hetzelfde. Het allerbelangrijkste voor ons blijft dat je moet werken vanuit je eigenheid, vanuit jouw unieke talenten. Dat je moet doen wat je graag doet. Dat is helemaal niet simpel, maar de oefening baart kunst en levert op. Ook al vraagt hij om heel wat eerlijkheid en lef. Wij helpen je er erg graag bij. Als je durft 😉.


Wil je de koe bij de horens vatten? Ik hoor het je graag zeggen. Stuur me gerust een berichtje op karen@firstfloorcareers.be en dan werken we samen aan jouw toekomst!