Het Verhaal van Jozefien: Talen, what else?

/ /

Na het middelbaar had ik duizend interesses, maar toch was het voor mij een logische keuze: ik zou taal- en letterkunde studeren. Een bachelor- en masterdiploma later stond ik daar. “En nu?” Gezegend (of vervloekt, ’t is hoe je het bekijkt) met een flinke dosis “Let’s do this!” ging ik algauw aan de slag in een uitgeverij als administratief bediende. Na een tijdje merkte ik: tof, maar ik wil meer. Ik zette de zoektocht voort.

Alleen: ik was goed in talen, ja, maar: what else? Ik had geen idee wat ik eigenlijk met het diploma kon doen en vooral: wat ik ermee wilde doen. Ik werd aangesproken door een kantoor: wilde ik misschien Project Consultant worden? Ik kon proeven van meerdere sectoren en functies (ja, een beetje zoals First Floor) en zou er zo rustig achter kunnen komen wat ik leuk vond? Zo gezegd zo gedaan.

HTTP 404 the dream cannot be found

Nee, dit was helemaal niks voor mij. Ik werd opnieuw in een administratieve functie gedropt, voelde weinig begeleiding vanuit het uitzendkantoor en werd alleen maar ongelukkig van het feit dat ik me nergens thuis noch goed in voelde. Ok, ik was in een tof team terecht gekomen, maar ik wist: ik blijf hier niet, want het is een project. Een home away from home: dat zocht ik op mijn werk, maar op deze manier ging het niet lukken.

Gelukkig merkte ik in mijn functies wél dat ik HR een toffe sector vond (ik was immers Management en HR Assistant) en vooral: mijn kracht lag in het geschreven woord. Een artikel had ik op 1-2-3 geschreven en ik kreeg constant complimenten. “Ok, da’s al iets!”, dacht ik en vol goede moed zocht ik opnieuw naar een job waar ik het misschien allemaal wél in gecombineerd kreeg.

Wie zoekt, die vindt!

Via mijn vriend kwam ik in contact met Catherine. Wat een topvrouw! Het klikte meteen, voelde ik. Ook de gesprekken met Karen en Rena gingen goed dus ik kreeg hoop. Rena doorprikte echter gauw (en terecht) mijn bubbel: consultant worden bij First Floor? Nee. Ook al kreeg ik betere begeleiding en hopelijk leukere projecten; ik zou een team te hard missen en op mijn honger blijven zitten. De teleurstelling was groot. Karen suste me: “Als we toch nog iets vinden dat bij je past, laten we iets weten.” “Ja ja”, dacht ik, “dat zal wel”.

Ze hield haar woord. Na een complexe puzzel vonden ze toch een plekje voor mij, intern, in het team van First Floor. Ik zou 3/5e werken als Talent Matcher; de andere 2 dagen werd ik ingezet bij Collectief als Community Builder. Een beetje HR en een beetje schrijven dus. Yay! Als je dus dacht dat ze hier niet bouwen aan je droomjob, heb je het niet goed begrepen 😉.


Ben jij ook hopeloos op zoek naar de perfecte puzzel van je dromen? Kom zeker eens langs bij de Career Architects van First Floor, want ze werken vast een geweldig plan met je uit om je te helpen. Tot binnenkort?