Het verhaal van Heleen: mijn jobzoektocht vol obstakels, was het helemaal waard

/ /

Solliciteren, een woord dat bij iedereen wel iets anders oproept. Bij mij een mix van positieve en negatieve gevoelens. De weg naar de ideale job kent obstakels maar wanneer je ze vindt, maakt het alles weer goed! Tijdens mijn zoektocht ben ik toch tegen enkele struikelblokken gebotst (en ik veronderstel dat ik niet de enige ben 😉). Persoonlijk vond ik het moeilijk om het juiste bedrijf te kiezen dat perfect bij mij past en dan nog eens als pas afgestudeerde zonder enige echte werkervaring (op een paar stages na weliswaar). Na een aantal weken opzoekwerk op LinkedIn was er niet onmiddellijk een job die er voor mij uitsprong… Tot een vriendin mij vertelde over First Floor. Na wat research werd het snel duidelijk dat ik gevonden had wat ik zocht. First Floor gelooft in de kracht van Young Potentials en dat was precies wat ik nodig had! Natuurlijk heb ik meteen gesolliciteerd. Momenteel mag ik mezelf al 4 maand Marketing Consultant noemen bij First Floor. Benieuwd wat ik op amper 4 maanden al geleerd heb? Ik vertel het je graag!

Van veel goede moed...naar op een laag pitje

Juni 2020, masterdiploma Communicatiewetenschappen op zak, klaar om erin te vliegen! Voor ik begon aan het echte werk, koos ik voor een stage lopen om nog extra ervaring op te doen. Ik was verantwoordelijk voor de advertising, opmaak van de website, ontwerpen van de posters,... Na 6 maanden stage stond ik sterker in mijn schoenen om te beginnen met solliciteren.

Vol goede moed begon ik er aan. Maar er waren zoveel jobs die een minimum aantal jaar werkervaring vereiste en daarbovenop zocht ik ook nog een bedrijf dat bij mij paste. De moed zakte in mijn schoenen en het solliciteren stond op een laag pitje….

Lang leve mijn vriendin die me richting First Floor wees! Na wat research was de overall image heel duidelijk: First Floor is een bedrijf dat echt om zijn werknemers geeft. Ze doen er alles aan om hun werknemers te laten groeien, op werkvlak maar zeker ook op persoonlijk vlak. Natuurlijk solliciteerde ik direct en mocht ik op eerste gesprek komen. Spannend! Het was dan ook mijn eerste gesprek voor een échte job. Er werd gevraagd naar mijn studies, ambities, hoe ik bij First Floor terecht ben gekomen,... Het gesprek liep zeer vlot en ik mocht op tweede gesprek komen. Hiervoor moest ik op voorhand een paar persoonlijkheidsvragen invullen. Na het gesprek werd ik mij nog meer bewust van mijn sterktes en mijn zwaktes. Wat wel zeer confronterend maar ook wel zeer interessant was. Hierna was het voor mij 100% duidelijk. First Floor gelooft dat hun bedrijf groeit als hun mensen groeien en ik wil daar beginnen werken!. Je kunt je dan wel voorstellen hoe blij ik was toen ik te horen kreeg dat het ook werkelijkheid ging worden.

Feedback is een must

Feedback wordt hier trouwens niet enkel gegeven door mijn managers maar ook door mijn collega’s. Tijdens onze maandelijkse intervisies krijgt iedereen de kans om een probleem waar ze mee kampen voor te leggen. Een intervisie is een georganiseerd moment waar ik samen zit met mijn collega’s en enkele werk gerelateerde cases oplos. Het hele team geeft daarbij suggesties om jouw probleem mee op te lossen. Goed voor mijn ontwikkeling én goed voor de teamspirit! #sharingiscaring (Nog nooit gehoord van intervisie? Geen zorgen...ik eerst ook niet. Deze blog vertelt je er alles over).

Groeien op werkvlak én persoonlijk vlak

Op persoonlijk vlak leerde ik mezelf een stuk beter kennen tijdens een Discovery Insights opleiding. Deze opleiding gaf mij meer inzicht in mijn persoonlijke kwaliteiten en de zwakke punten die eigenlijk mijn ontwikkelpunten zijn. Zo kwam ik te weten dat communicatie niet mijn sterkste kant is. En nee, niet gewoon een babbeltje slaan. 😉 Duidelijk communicatie naar mijn werkgevers toe, zodat zij gerustgesteld zijn met mijn werk, daar is er nog wat werk aan de winkel. Nu weet ik precies waarin ik moet investeren om te blijven groeien. Kortom, mijn ervaring bij First Floor is tot nu toe zeer leerrijk en positief. Zelf ben ik nog heel benieuwd wat er mij te wachten staat en ik hou jullie op de hoogte!