Het traject van Eline bij First Floor

/ /

Eline startte als jong talent zonder werkervaring aan haar FLY-traject bij First Floor. Ondertussen zijn we weer een hele poos verder. Dringend tijd dus om terug te kijken op de vele veranderingen die Eline bij First Floor heeft doorgemaakt. Niet enkel is ze gegroeid op professioneel vlak, ook op persoonlijk vlak heeft haar groei niet stilgestaan. Ontdek in deze blog hoe Eline letterlijk begon te vliegen.

Starten als jong talent

Eline startte, nog voor ze afstudeerde, haar zoektocht naar een job binnen HR. Een job waar ze nog niet 100% van wist waar ze naar op zoek was. Wat wel duidelijk was, is dat ze zocht naar uitdaging, groei en veel afwisseling. Iets waar het FLY-traject van First Floor volledig op gebouwd is. Na 3 gesprekken was Eline verkocht voor First Floor en wij voor haar. Contract getekend en ons team was weer een jong talent rijker en dat mag je best letterlijk nemen.

Het is nooit makkelijk om ergens te starten en dat was voor Eline niet anders. Haar eerste project bij Van Breda bracht grote uitdagingen met zich mee, die zorgden voor twijfel en verwarring. Had ze de juiste keuze gemaakt en waar ging het dan mis?

Vertrouwen dat bleef groeien

Wij zouden First Floor niet zijn, moest we dit gewoon voorbij laten gaan. Eline gaf tijdens haar wekelijkse opvolgingen aan dat het moeilijker ging. Hier kon ze samen met 1 van de coaches op zoek gaan naar tools en oplossingen om die uitdagingen uit de weg te gaan. Samen met HR-trainingen over o.a. telefoongesprekken, cv-screenings en interviewtechnieken begon ze opnieuw te bouwen aan de kennis die ze dagelijks gebruikte. Daarbij voelden groepscoachings over faalangst en intervisies, waar de consultants moeilijkheden met elkaar kunnen bespreken, als een echt hulpmiddel om haar zelfvertrouwen terug te winnen.

“Bij First Floor is het gewoon doen en door het te doen ga je enorm vooruit en blijf je dingen leren.”

Eline vond zichzelf opnieuw en maakte een gigantische groei door op professioneel en persoon vlak. Ze paste de zaken toe die ze zag in trainingen en ging aan de slag met inzichten uit de follow-ups. Ze bracht technieken samen en voelde het zelfvertrouwen alleen maar groeien. Dat merkte ze niet enkel zelf, ook wij zagen Eline helemaal openbloeien en stralen van vertrouwen.

Employer Branding aan de horizon

Met een bagage aan kennis en vertrouwen startte Eline op haar project bij BLUU. Een project waar ze niet toevallig meer aspecten van Employer Branding op haar mocht nemen. Een voorliefde waar ze tijdens haar traject bij First Floor was achter gekomen. Dat recruiteren iets voor haar was, dat had ze al lang door. Dit breder kunnen trekken naar Employer Branding, daar lag de uitdaging. Een uitdaging die Eline graag aanging en nog steeds aan volop mee bezig is. Leren en blijven groeien stopt dan ook nooit.

Hoe Eline van een bang vogeltje naar een getrainde havik groeide, lijkt misschien een gelukje of iets dat niet voor iedereen of voor jou is weggelegd. Wel geloof ons. Wie de ambitie heeft om te groeien en elke dag de beste versie van zichzelf te worden, zal bij First Floor ook echt leren vliegen.