FF Lezen: The Comfort Book, Matt Haig

/ /

Emma 02

Emma Bosmans, HR & Employer Branding Consultant bij First Floor

Ik ben Emma, HR & Employer Branding Consultant bij First Floor, waar ik me vooral toespits op alles rond HR admin, payroll en marketing. Als ik niet aan het werk ben, kan je me terugvinden in Londen of aan de Belgische kust, met een goed boek of een spannende film.

Hi Emma! Over welk boek hebben we het vandaag?

The Comfort Book door Matt Haig

Klinkt goed! Psychologie, daar houden wij wel van 😉 Waarom heb jij voor dit boek gekozen?

Dit boek is de perfecte houvast voor wanneer je je even wat minder voelt. De korte segmenten van wijsheden, tips en ervaringen waaruit het boek is opgebouwd, voelen aan alsof je écht een gesprek hebt met een goede vriend of een oudere broer/zus. Zoals de titel zelf aangeeft: het boek biedt "comfort" voor wie even die extra steun nodig heeft. Ik grijp ook telkens terug naar het boek, want door verschillende situaties die me mentaal naar beneden halen, zal ik ook die steun in andere segmenten van het boek vinden.

Voor wie denk je dat het boek geschikt is?

The Comfort Book gaat je geen baanbrekende lessen bijbrengen over mentale gezondheid, maar het biedt handvaten voor wie zich even minder voelt. Het geeft, zoals de titel zegt, comfort in een moeilijkere periode

OK. Nu zijn we officieel nieuwsgierig! Wat zijn jouw 3 key learnings uit dit boek?

1. Rock bottom kan je letterlijk nemen, maar dat is ook positief. Als je écht op je diepste punt zit, dan vind je daar het solide stuk van jezelf dat niet verder afgebroken kan worden. En dit is een immense bron voor zelfinzicht, want hier leer je jezelf écht kennen.

Emma

2. Nieuwsgierigheid en passie zijn de grootste vijanden van anxiety. Als je diep in angst wegzakt, moet je zoeken naar dat kleine sprankeltje nieuwsgierigheid dat je vindt. Of dit nu in de vorm is van een boek, muziek, film, natuur, gesprekken, maakt niet uit. Verdiep jezelf in dit beetje nieuwsgierigheid. Door deze passie geraak je uit je hoofd, en trekken je angsten stilaan weg.

3. Je comfort zone kan zorgen voor rust en controle, maar het kan ook je geluk net in de weg staan. Door angst voor wat er buiten je comfort zone ligt, ga je blijven vasthouden aan toxische werksituaties, ongezonde relaties of slechte gewoontes. Dan is het makkelijker om in deze situatie te blijven dan iets te veranderen. Je comfort zone is dan eigenlijk meer een discomfort zone. Want hoe makkelijk de situatie ook is, je bent niet de beste en gelukkigste versie van jezelf.


Heb jij een boek gelezen of podcast geluisterd die je echt iedereen aanraadt? Of net eentje dat niet aan de verwachtingen voldeed?

GEEF 'M DOOR