FF Lezen: Workaholics, Yasmin Vantuykom

/ /

1684437477845

Stefanie Van Moen, Founder Vox Consult, Spreker, Coach & Auteur

Ik ben een gepassioneerd internationaal sprekerstrainer, TEDx coach en auteur die gelooft dat iedereen in staat is om de zaal te bezitten. Goede sprekers worden niet geboren, ze worden getraind! Ik begeleid thought leaders en ondernemende professionals bij het krachtig en zelfzeker overbrengen van hun pitch, presentatie of verhaal, van de ijsbreker tot het applaus.

Hi Stefanie! Over welk boek hebben we het vandaag?

Workaholics van Yasmin Vantuykom.

Klinkt goed! Persoonlijke ontwikkeling, daar houden wij wel van 😉 Waarom heb jij voor dit boek gekozen?

Ik was klaar met boeken die altijd maar hetzelfde advies gaven: harder werken, 5 AM club, zoveel omzet moeten draaien, meer doen. Yasmin laat in Workaholics zien dat het ook anders kan en dat je succes niet hoeft te worden bepaald door andermans regels. Wat voor de één werkt, hoeft niet voor jou te werken. Dit boek moedigt je aan om keuzes te maken die aansluiten bij je eigen waarden en behoeften, zonder schuldgevoel.

Voor wie denk je dat het boek geschikt is?

Voor iedereen die zich overweldigd voelt door de dagelijkse werkdruk en worstelt met het gevoel dat ze altijd productief moeten zijn, is dit boek een eye-opener.

OK. Nu zijn we officieel nieuwsgierig! Wat zijn jouw 3 key learnings uit dit boek?

1. Wat goed is voor de één, is niet per se goed voor jou. Yasmin benadrukt dat je jouw eigen pad moet volgen. Je hoeft je leven niet te modelleren naar wat anderen succesvol maakt.

Stefanie Van Moen

Als iets voor jou niet werkt, wees dan niet bang om dat toe te geven en je eigen keuzes te maken. Dit geeft je de vrijheid om te doen wat voor jou goed voelt, in plaats van constant te voldoen aan de verwachtingen van anderen. ... en als het dan toch niet werkt, kan je van koers veranderen.

2. Cluelessness can be an asset. Dat 'niet weten' juist een kracht kan zijn. Door soms gewoon te durven springen zonder precies te weten waar je uitkomt, kun je tot verrassende en innovatieve oplossingen komen. Het draait om het durven vertrouwen op je intuïtie en niet altijd het 'perfecte plan' te hoeven hebben.

3. Uitbesteden en zelfzorg zijn geen zwakte, maar strategie. Of het nu gaat om een foodbag bestellen of werk uitbesteden, het is oké om hulp in te schakelen. Door niet alles zelf te willen doen, creëer je ruimte voor de dingen die je echt belangrijk vindt, zoals tijd met je gezin of meer rust voor jezelf.


Heb jij een boek gelezen of podcast geluisterd die je echt iedereen aanraadt? Of net eentje dat niet aan de verwachtingen voldeed?

GEEF 'M DOOR