FF Luisteren: Podcast "History this week"

/ /

Wendy

Wendy Vermoesen, Oprichtster van Yambla an 'Young ICT Lady of the year (2014)'

Wendy, met een achtergrond in Computerwetenschappen, begon haar carrière als Software Engineer en deed waardevolle ervaring op in de tech-industrie. Later volgde ze haar eigen dromen en mede-oprichter van Yambla, een leverancier van idee management software (www.yambla.com). Door de jaren heen is ze betrokken geweest bij verschillende initiatieven om meer jongeren (met een bijzondere focus op meisjes en vrouwen) te inspireren een carrière in STEM na te streven.

"Ik ga soms onder de nickname "Wendiana Jones" (jeweetwel, van die bekende archeoloog uit de films) Ik werk in de twilight zone van mensen en technologie en daag de "final frontier" van wat ideeën kunnen worden uit 🖖 Bij mijn bedrijf help ik klanten een digitale innovation community uit te bouwen met ons eigen idea management platform. Daarbovenop ontwikkel ik nieuwe partnerships en graaf ik naar nieuwe opportuniteiten, liefst in een joint verhaal waarbij we elkaar versterken."

Voor deze inspanningen werd ze bekroond met de prijs 'Young ICT Lady of the Year 2014 (Datanews)'. Meer weten over Wendy? Lees zeker dit interview!

Hi Wendy! Over welke podcast hebben we het" vandaag?

"History this week" (The History Channel).

Voor wie denk je dat het boek geschikt is?

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar onderbelichte feiten in de geschiedenis en kan / wil nadenken hoe dit ons vandaag beïnvloedt.

Waarom heb je voor deze podcast gekozen?

De podcast kijkt terug op wat er zich in diezelfde week eerder in de geschiedenis afspeelde. Het brengt hiermee gebeurtenissen naar boven die onderbelicht of zelf ongeweten zijn. Een voorbeeld van zo'n verrassend verhaal is dat van de "Radium Girls" en hoe een groep moedige jonge vrouwen opkwam voor hun rechten. Of het verhaal achter het succes van Tupperware, hoe Brownie Wise (een single mom) de manier waarop huishoudelijke producten gemarket worden getransformeerd heeft. Als ondernemende vrouw die wel van geschiedenis houdt inspireert mij dit dan ook enorm.

History this week

Wat zijn jouw 3 key learnings uit de podcast?

1. Relevantie van geschiedenis op huidige events / op vandaag / op de toekomst is niet te onderschatten. Geschiedenis begrijpen kan helpen om de complexiteit van de hedendaagse wereld beter te begrijpen en ermee om te gaan.

2. Het belang van context en perspectief bij historische gebeurtenissen - wat zorgt er mee voor dat dingen gebeuren op het moment dat ze gebeuren en hoe ze gebeuren en wie er deel van is. Misschien zie je het niet zo, maar naar mijn mening is dergelijke manier van redeneren en situaties evalueren een core skill voor leiders vandaag.

3. Geschiedenis is meer dan een verzameling van feiten, maar een veelvoud aan menselijke ervaringen en interpretaties. Een diversiteit aan perspectieven (is zoals altijd) belangrijk. Ook hier kunnen we allemaal iets van leren :)


Heb jij een boek gelezen of podcast geluisterd die je echt iedereen aanraadt? Of net eentje dat niet aan de verwachtingen voldeed?

GEEF 'M DOOR


💡 Meer inspiratie, inzichten, key takeaways en best practices? Abonneer je op onze 2-wekelijkse nieuwsbrief FF Inspireren; no sales (!) enkel inspiratie over ondernemen, HR, communicatie, leiderschap en employer branding.

ABONNEER JE HIER