LinkedIn: Just DO it!

/ /

LinkedIn.. Het professionele platform van vandaag. Ook wij als recruiters maken hier dagelijks gebruik van om de juiste kandidaten te vinden. LinkedIn recruiter seat is dan ook onze BFF!

Deze tool geeft ons namelijk de mogelijkheid om projecten aan te maken en zeer uitgebreide filters in te stellen die ons helpen om gericht op zoek te gaan naar de perfecte kandidaat. Zo krijgen wij op basis van KEYWORDS een hele lijst kandidaten die voldoen aan de ingegeven criteria. Keywords… Jullie gaan het hier nog een paar keer lezen…

Ben jij zelf op zoek naar een nieuwe opportuniteit? Stel je profiel dan goed in zodat je door recruiters gevonden kan worden voor vacatures die bij jouw interesses en wensen aansluiten. Makkelijker gezegd dan gedaan waarschijnlijk.. Wel, ik geef jullie hieronder wat tips voor een professioneel sterk LinkedIn profiel. Let’s start!

Tip 1: NIEUWE OPPORTUNITEITEN

Ben je op zoek naar een eerste werkervaring? Wil je veranderen van job? Kortom: sta je open voor iets nieuws? Zet je profiel dan ook open voor nieuwe opportuniteiten en specifieer! Naar wat ben je juist op zoek, in welke regio,...? Recruiters benaderen namelijk altijd eerst de potentiële kandidaten die openstaan voor nieuwe opportuniteiten.

Ook de omgekeerde redenering geldt. Stel niet in dat je openstaat voor nieuwe opportuniteiten zodat je niet overstelpt wordt met berichtjes die niet van toepassing zijn.

Tip 2: GEWENSTE REGIO TEWERKSTELLING

Obvious misschien? Maar stel je regio in! De filter regio wordt veel gebruikt door recruiters. Woon-werk verkeer speelt een steeds belangrijkere rol bij het vinden van nieuwe, potentiële kandidaten!

Tip 3: JOBOMSCHRIJIVING

Omschrijf je voorgaande en/of huidige job(s). Specifieer jouw taken en verantwoordelijkheden. Dit hoeft niet lang te zijn, maar moet wel een duidelijk beeld weergeven van jouw ervaringen. Dit dient namelijk als eerste 'screening' en wanneer jouw profiel aansluit bij een vacature gaan we hier later dieper op in.

Heb je nog geen ervaring? Geen probleem! Omschrijf dan kort jouw stage(s), studentenjob(s), eindwerk of vrijwilligerswerk. Deze zaken vertellen namelijk veel over wie jij bent als persoon.

Tip 4: SKILLS & KEYWORDS

Skills. Skills. Skills. Keywords. Keywords. Keywords. Zet jouw vaardigheden in the picture door ze te vermelden op jouw profiel. Dit zijn namelijk de keywords die wij als recruiter gebruiken als filter om geschikte kandidaten te vinden.

Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een marketingfunctie, raden we aan om termen zoals Google Analytics, Google Ads, InDesign,... toe te voegen aan jouw profiel. Zo ben je er zeker van dat je verschijnt in onze zoekresultaten.

Tip 5: PERSOONLIJKE TEKST

Make it personal! Voeg een kort, leuk, maar vooral persoonlijk tekstje toe aan jouw profiel. Het geeft onmiddellijk een goed beeld van wie je bent, wat je wilt en wat je kan. Ook hier raden we aan om voldoende keywords te gebruiken.

Ten slotte, voeg ook zeker een professionele profielfoto toe. Nee, we selecteren niet op het uiterlijk van onze kandidaten, maar het geeft wel een volledig beeld van jou als kandidaat.

Tip 6: GEBRUIK JE LINKEDIN NETWERK

Laat jouw LinkedIn netwerk weten dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Kies hierbij voor een korte, maar krachtige boodschap. Omschrjif duidelijk waar je naar op zoek bent, wanneer je beschikbaar bent én niet ongelangrijk venoem de gewenste regio. Geloof me: dit zorgt er ongetwijfeld voor dat er nieuwe pistes op jouw pad zullen komen.

Voeg recruiters toe mét een korte boodschap. Zeg dat je op zoek bent naar iets nieuws en vraag of zij misschien een vacature in gedachten hebben voor jou?

Kortom: LinkedIn heeft veeeeel mogelijkheden. Je moet gewoon weten hoe je ze moet gebruiken. Ik hoop jullie nu al een stuk op gang te hebben gezet met deze tips voor een professioneel LinkedIn profiel. Mocht je nog vragen hebben, mag je me steeds contacteren! 😉