FF Expert: Vacatures sneller invullen met SEO

/ /

First things first: wat is SEO?

SEO, oftewel, Search Engine Optimization is een marketingtechniek waarmee je via keywords je ranking in Google bij zoekopdrachten gaat verhogen.

Door in te zetten op SEO, kan je ervoor zorgen dat sollicitanten sneller de weg vinden naar je website én je vacatures. En laat dat nu net zijn wat menig recruiter vandaag de dag erg graag wilt.

Klinkt mooi! Hoe begin ik hieraan?

SEO is een langetermijnproject. Het zorgt voor organische groei van je aantal bezoekers. Met paid advertising daarentegen behaal je op korte termijn veel resultaten, maar creëer je geen duurzame stroom naar je vacatures. SEO zorgt voor een duurzame, gestage vulling van je sollicitanten-pipeline daar waar SEA zorgt voor een short term boost.

Hoe optimaliseer je dan vacatures? Wij schreven het in samenwerking met expert en trusted advisor Doorstep voor je uit. Een eenvoudig stappenplan, print- en gebruiksklaar!

Een concrete case: busbedrijf Hansea

De naam Hansea doet misschien (nog!)niet meteen bij iedereen een belletje rinkelen, maar het is een van de grootste private busbedrijven van België. Het bedrijf heeft meer dan 22 locaties, 37 vestigingen en bijna 1.900 medewerkers. Ze zijn dan ook voortdurend op zoek naar o.a. chauffeurs en techniekers.

De aanpak

Hansea tekende een in functie van hun groei een stevige HR strategie uit en schakelde Doorstep & First Floor in om meer sollicitanten aan te trekken op verschillende vacatures. Het hoofddoel was: meer chauffeurs aantrekken, en dit voor openbaar vervoer, personeelsvervoer, schoolvervoer en buitenlandse reizen. Na de nodige SEO research te hebben gedaan, bouwden we een jobsite op maat en voerden we campagne via verschillende kanalen, zowel online als offline.

Het resultaat?

Het aantal organische bezoeken steeg sinds de start van onze acties tot nu met 20%. Hierbij gingen we van 295.494 bezoeken naar 355.360 bezoeken.

PSSSST... ze zoeken trouwens ook nog een nieuwe vaste HR collega!

Vacature Comp & Ben Specialist


💡 Meer inspiratie, inzichten, key takeaways en best practices? Abonneer je op onze 2-wekelijkse nieuwsbrief FF Inspireren; no sales (!) enkel inspiratie over ondernemen, HR, communicatie, leiderschap en employer branding.

ABONNEER JE HIER