FF Lezen: De teamleider als cultuurmaker - Sara Leysen

/ /

Katrien LI

Katrien Van den Driessche, Passionate to help people and customers grow, trotse mama van een tweeling, sport enthousiast en Partner bij Slingshot, "technology frontrunners to maximize your business value!"

Hi Katrien! Waarom heb je voor dit boek gekozen?

Lead by example is één van mijn leuzes en ik vond dat de titel dit direct uitstraalde. Sorry maar bij deze betrapt dat ik toch wel degelijk een "judge the book by its cover" gedaan heb ;-)

Wat zijn jouw 3 key learnings uit dit boek?

  1. Communiceren is niet praten. Het gaat vooral om luisteren en de andere proberen begrijpen. Je krijgt in het boek tips & tricks& concrete voorbeelden om verbindend te leren communiceren. Oordeel nooit in discussies maar pols naar de intentie van de ander en pols of je het wel goed begrepen hebt.
  2. Het creëren van psychologische veiligheid is key om tot een goede teamwerking te komen. Weet ook dat het soms eens moet "schuren". In het uitklaren van spanningen binnen het team zit vaak de sleutel tot succes.
De teamleider als cultuurmaker

3. Als teamleider kan je pas echt floreren als je ook aandacht hebt voor 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐨𝐧𝐥𝐢𝐣𝐤 𝐥𝐞𝐢𝐝𝐞𝐫𝐬𝐜𝐡𝐚𝐩 en aan zelfzorg doet. Ook daar wordt in het boek op ingezoomd.

Voor wie denk je dat het boek geschikt is?

Voor teamleiders, managers, partners, kortom iedereen die met een team werkt (ook sportcoaches bv).

Voldeed het boek aan jouw verwachtingen?

Jazeker! Met plezier gelezen.

Heb je zelf een boek waarnaar je nieuwsgierig bent en graag een review van zou lezen?

Atomic Habits van James Clear en de boeken van Robert Cialdini


Heb jij een boek gelezen dat je echt iedereen aanraadt? Of net eentje dat niet aan de verwachtingen voldeed? Via een simpele form deel jij het met ons netwerk én krijg je zelf ook visibiliteit. Win-win!!

GEEF 'M DOOR