FF Lezen: De Fontein

/ /

Bert

Bert Vandebuerie, ondernemer, oprichter Connexi

Ik heb een passie voor sport, muziek en mensen... en van dat laatste heb ik mijn beroep kunnen maken. Als oprichter van Connexi is mijn missie om de connectie te versterken tussen bedrijfsleiders en binnen bedrijven. Op die manier wil ik bijdragen aan een (h)echtere ondernemerswereld.

Hi Bert! Over welk boek hebben we het vandaag?

"De Fontein" van Els Van Steijn.

Waarom heb je voor dit boek gekozen?

Ik wilde meer inzicht krijgen in de dynamiek van een familiesysteem. Het is voor mij een life changing boek rond een universeel thema waar we allemaal ooit mee geconfronteerd worden. En iedereen verdient een fontein die stroomt...

Wat zijn jouw 3 key learnings uit dit boek?

1. Hardnekkige patronen in je leven zijn terug te voeren op je familiesysteem; de onlosmakelijk verbinding met al je familieleden.

2. Pak vast wat van jou is. Laat los wat van de ander is.

De fontein

3. Challenges in jouw bedrijf kunnen te maken hebben met je eigen familiesysteem en/of dat van je medewerkers. We herhalen immers wat we thuis geleerd hebben, ook op het werk.

Voor wie denk je dat het boek geschikt is?

Voor iedereen die inzicht wil in zijn eigen familie- of organisatiesysteem. Of als je komaf wil maken met bepaalde patronen in je leven of in je bedrijf.


Heb jij een boek gelezen of podcast geluisterd die je echt iedereen aanraadt? Of net eentje dat niet aan de verwachtingen voldeed?

GEEF 'M DOOR