03 Voor Bedrijven Human Resources

Realiseer jouw HR Strategie

Spannende tijden voor HR. Nieuw talent aantrekken, bestaand talent optimaal ontwikkelen en behouden, stevige uitdagingen! Beschik je niet over voldoende uren in een dag om dit allemaal zelf te verwezenlijken? Dan helpen wij jou graag verder!

Of het nu gaat om het opmaken van opvallende vacatures (hallo video!), het selecteren van de juiste kandidaten of mee ondersteunen bij het ontwikkelen van je bestaande team. Wij zorgen voor een tastbaar en optimaal resultaat vertrekkende van jouw visie en ideeën.

First Floor gaat voor jou op zoek naar jong talent dat van aanpakken weet. Je kan rekenen op echte doeners die alles uit de kast halen om een goed resultaat voor jou neer te zetten. Ze gaan op een creatieve manier aan de slag binnen het HR veld om zich zo te onderscheiden van anderen. Denk daarbij aan video, graphics, wervende copy, mee opzetten van online webinars, tutorials en ondersteunen in HR administratie.

Zelf ook hongerig naar top notch trainingen en inspirerende workshops? Ook dat kan! Via onze Academy bieden we een heel brede waaier aan van HR knowhow, steeds door experts in hun vak.

HR aanvraag

Onze HR oplossingen

Searchen

Sourcing

Begin met het opstellen van een goede search alvorens je begint te zoeken naar nieuw talent via LinkedIn Recruiter Seat en/of verschillende jobsites.

Nadien contacteer je de potentiële kandidaten met een persoonlijk bericht en nodig je hen uit voor een eerste telefonisch gesprek.

Selectiegesprek

Recruitment

Dit omvat het hele rekruteringsproces binnen jouw bedrijf: gaande van het aantrekken van potentiële kandidaten tot de aanwerving.

Aan de hand van één of meerdere selectiegesprekken wordt er gekeken of er een match is tussen een openstaande vacature en de kandidaat.

Short assessment

Short Assessments

Aan de hand van een short assessment brengen we potentieel in kaart. Van nieuwe en bestaande medewerkers. Zo kan u een gericht L&D beleid opmaken.

We gebruiken een mix van online tooling gekoppeld aan eerlijk feedback door onze expert-coaches. Al dan niet online.

Video vacature

Rekruteringscommunicatie

Stel een candidate persona op en communiceer via de juiste tone of voice op relevante kanalen.

Schrijf wervende vacatureteksten met oog voor SEO en je bedrijfscultuur. Onderscheid je van de concurrent door in te zetten op leuke videovacatures of creatieve infographics.

Onboarding

Onboarding

Zorg voor een efficiënte onboarding en garandeer nieuwe werknemers een vliegende start.

Dit is een proces dat ervoor zorgt dat je nieuwe werknemers zo snel mogelijk ingewerkt geraken binnen het bedrijf, hun takenpakket en rol binnen het team.

Recruitment communicatie

HR administratie

Dit zorgt ervoor dat de dagelijkse HR-gerelateerde werkzaamheden op de HR-afdeling in orde zijn.

Wij zorgen voor de voorbereiding van loonsadministratie, vormen een eerstelijns aanspreekpunt voor medewerkers voor sociaal-juridische vragen en stellen contracten op.

Wij zorgen voor HR Top Talent

Cape

Consultancy

Nood aan tijdelijke ondersteuning? Huur een van onze consultants in! Stuk voor stuk enthousiaste doeners, betaalbaar én steeds omkaderd door experts, win-win voor iedereen!

Huur een consultant in
Wear cape

Try & Hire

Op zoek naar nieuwe vaste versterking voor jouw Marketing team? Wij zorgen voor de perfect match én ook nadien nog voor intensieve begeleiding die eerste belangrijke maanden.

Try & hire
Fly

Academy

Je blijft ook zelf graag op de hoogte van de nieuwste trends? Of regelmatig geprikkeld met nieuwe inzichten? Ontdek een waaier aan interessante opleidingen en inspiratie in onze Academy.

First Floor Academy

Onze partners

FAQ

Hoe lang kunnen we een consultant inschakelen voor een opdracht?

Wij gaan graag samen met jou op zoek naar wat de beste oplossing is voor jouw bedrijfsnoden. Zo kan je onze consultants inschakelen om jouw team voor een lange of korte periode te versterken. Dit kan bovendien ook variëren van 1 tot 5 dagen per week.

Hm, een junior? Die kunnen toch nog niet zoveel?

Think again! Want dat is nét waar wij een oplossing voor bieden. Ons recept:

  • Gedreven fris talent, geselecteerd op de juiste attitude: DOENERS die snel oppikken
  • Steeds bijgestaan door een Marketing, HR of Employer Branding expert die hen wekelijks opvolgt en achter de schermen mee waakt over het behalen van uw doelstelling. Iedereen groeit!
  • Een straffe pool aan ideeën en skills die wij optimaal stimuleren, ook in het elkaar helpen en meedenken bij de uitvoering van elkaars projecten. 1 consultant met een heel team als extra kado, expertise included.

Kortom: al de voordelen van jong talent en de zorgen nemen wij op ons. En dit allemaal aan zeer betaalbare tarieven en bakken goesting. Een triple-win dus. Daar gaan we voor.

Hoe onderscheid ik mij als recruiter van de concurrentie?

Benader je potentiële kandidaten persoonlijk en laat zien dat je de tijd genomen hebt om zijn/haar profiel grondig te bekijken. Zo laat je zien dat je geïnteresseerd bent en dat zij jou kunnen vertrouwen tijdens hun zoektocht naar een (nieuwe) werkuitdaging.

Postitioneer je daarnaast als expert. Laat blijken dat je weet waarover je het hebt en dat je de markt als geen ander kent.

Hou je kandidaten op de hoogte, ook al kan je op dat moment geen opportuniteiten vinden. Op deze manier laat je zien dat je hen niet vergeten bent en dat je nog actief voor hen op zoek bent.

Hoe zorg ik voor spontane sollicitaties?

Zorg voor een sterke Employer Branding creëert en dat je aanwezig bent op de (sociale media) kanalen waar je doelgroep zich bevindt. Zo krijgen potentiële kandidaten onmiddellijk een goed beeld van waar je bedrijf voor staat en hoe de bedrijfscultuur eruit ziet.

Indien dit aansluit met waar zij naar op zoek zijn, kan dit leiden tot nieuwe (spontane) sollicitaties!

Investeer daarnaast ook tijd in het schrijven van een wervende vacaturetekst. Zo weten potentiële kandidaten onmiddellijk of ze in aanmerking komen voor de functie en of de bedrijfscultuur aansluit met hun verwachtingen en/of persoonlijkheden.

Waarom moet ik inzetten op digitale rekrutering?

Anno 2020 is digital niet meer weg te denken, ook niet binnen HR. Het doel is enerzijds om het de potentiële kandidaat zo eenvoudig mogelijk te maken om te solliciteren. Denk hierbij aan 'eenvoudig solliciteren' of 'solliciteren via één klik'.

Anderzijds biedt de digitalisering ook heel wat voordelen voor recruiters. Via automatisering bijvoorbeeld bieden bepaalde programma's de mogelijkheid om geschikte profielen te linken aan openstaande vacatures. Dit gebeurt dan op basis van skills, ervaringen, beschikbaarheden en zo verder.

Wat is social recruitment?

Wie aan digital denkt, denkt vaak ook automatisch aan sociale media. Dit biedt bedrijven de mogelijkheid om hun doelgroep te bereiken en om in interactie te treden. Het zijn dan ook de kanalen bij uitstek om een community te creëren! Wees bereikbaar voor je volgers en stimuleer engagement door bijvoorbeeld open vragen te stellen of naar meningen te vragen.

Naast community building kan je sociale media ook gebruiken om vacatures te posten en potentiële kandidaten persoonlijk te benaderen.

LinkedIn is hierbij ongetwijfeld het gekendste, professionele kanaal dat gebruikt wordt voor rekrutering. Naast het posten van vacatures kan je met behulp van LinkedIn Recruiter Seat op zoek gaan naar geschikte kandidaten voor openstaande vacatures. Hierbij biedt LinkedIn Recruiter Seat ook de mogelijkheid om gepersonaliseerde berichten te sturen via Inmail.

Facebook biedt met Facebook Careers een (gratis) alternatief voor LinkedIn. Ook hier kan je als bedrijf jouw vacatures posten en potentiële kandidaten op een eenvoudige manier laten solliciteren.

Moet ik inzetten op videovacatures?

JA! Een videovacature biedt je als bedrijf de kans om op een snelle en relatief eenvoudige manier een goed beeld weer te geven van jouw bedrijf. Video is hot en heeft bovendien een groot bereik via de verschillende sociale media kanalen.

Verplaats jezelf in je doelgroep en verwerk hun noden in de rekruteringsvideo. Focus je op het uiteindelijke doel en laat overbodige details weg. Zorg ervoor dat je zo authentiek mogelijk blijft en dat de bedrijfscultuur goed naar voren komt. Zo schep je geen foute verwachtingen en zullen toekomstige sollicitatiegesprekken hier goed bij aansluiten.

Door bovenstaande duidelijk te communiceren en zaken te belichten die niet voor iedereen weggelegd zijn, zal je de juiste personen aantrekken. Dit verlaagt het aantal sollicitaties, maar zal wel de kwaliteit verhogen. Hierdoor zal de selectie een stuk efficiënter verlopen waardoor recruiters zich meer kunnen focussen op de sollicitatiegesprekken.