03 Voor Bedrijven Human Resources

Nood aan permanente versterking

Je wil investeren in de lange termijn. Zowel door jouw team permanent uit te breiden als door het aan boord halen van de competenties van de toekomst. Bovendien hecht je belang aan een optimale onboarding in die eerste cruciale maanden van jouw nieuwe collega.

Via onze Try & Hire formule bieden we recruitment met een plus. We gaan niet alleen op zoek gaan naar de geschikte kandidaat maar zorgen na opstart ook voor op maat gemaakte coaching en training met een stevige nadruk op authenticiteit en waardenfit. Onze betrokkenheid stopt dus niet bij het vinden van uw nieuwe medewerker en het ondertekenen van zijn arbeidscontract.

De voordelen van een frisse wind en nieuwe blik minus de zorgen van het opleiden en coachen, klinkt dat als muziek?

vraag meer info

Ons Try & Hire programma

Wij geloven dat voor een goede aanwerving op lange termijn twee zaken cruciaal zijn: uiteraard een juiste selectie op basis van competenties, attitude en waarden. Maar daarnaast kan talent pas echt bloeien als er ook voldoende in geïnvesteerd wordt. Opleiding en coaching dus.

Een cliché maar daarom praktisch niet altijd eenvoudig. Met onze Try & Hire formule bieden we een combinatie van beiden. Na een grondige intake gaan we op zoek naar de juiste kandidaat en gedurende die eerste cruciale maanden stapt hij of zij volledig mee in in ons intensief FLY Programma. Een doordachte blended learning aanpak die zowel inzet op ervaringsgericht leren, persoonlijke ontwikkeling, kennis via gerichte trainingen en lessons learned delen via intervisies met peers.

Concreet nemen wij uw toekomstige collega eerst op onze payroll voor het opleidingstraject en na de afgesproken termijn neemt u hem of haar op dat moment kosteloos over. Gedurende de Try & Hire periode werkt hij of zij reeds bij u en betaalt u een vooraf overeengekomen dagtarief.

FAQ

Hoe lang duurt het Try & Hire programma?

We stemmen de duurtijd af in onderling overleg maar dit is minstens 6 maanden. Na afloop van de Try & Hire evalueren we de evolutie van uw nieuwe medewerker en na een positieve evaluatie van jou als werkgever en van onze consultant gaan jullie over tot een vaste aanwerving.

Hoeveel kost dat?

Wij nemen uw nieuwe collega eerst bij ons op de payroll. Gedurende de overeengekomen periode zijn wij de werkgever maar start hij of zij reeds als consultant zijn opdracht voor u. U betaalt ons hiervoor een transparant all in dagtarief. Dit tarief bepalen we op basis van het loon van uw toekomstige medewerker. Na afloop van de Try & Hire en een positieve evaluatie, gaat de consultant kosteloos over op uw payroll.

Wat zijn de concreet de voordelen?

Naast het klassieke searchen en selecteren van de juiste kandidaat, nemen wij mee verantwoordelijkheid voor het opleiden en onboarden. We sturen m.a.w. niet gewoon een factuur en "veel succes gewenst" ! Nee, we blijven actief betrokken bij het integreren en rendabiliseren van uw nieuwe medewerker. Daarnaast zijn wij in eerste instantie de werkgever waardoor het risico van de aanwerving bij ons komt te liggen. De spreiding van kosten door het werken met een transparant dagtarief is daarbij ook nog handig meegenomen.

Voor welke Marketing profielen kan ik bij First Floor terecht?

Wij zijn gespecialiseerd in Marketing Young Professionals. Starters of marketeers met maximum 5 jaar ervaring. Dat betekent concreet onderstaande profielen:

 • Content Marketeers
 • Online Marketeers
 • Campaign Managers
 • Copywriters
 • Grafisch designers
 • Junior Project Managers

En alle mogelijk functies die inhoudelijk te maken hebben met SEM (SEO & SEA), Advertising, Copy, Social Media, online en offline content, grafisch ontwerp, branding, automation, customer journeys & buyer persona's. Zowel op operationeel als tactisch niveau. Senior experten en strategen vallen buiten onze focus.

Voor welke HR profielen kan ik bij First Floor terecht?

Wij zijn gespecialiseerd in HR Young Professionals. Starters of HR professionals met maximum 5 jaar ervaring. Dat betekent concreet onderstaande profielen:

 • Recruiters
 • Sourcers
 • HR Officers
 • HR Assistents
 • Junior L&D Officers
 • Junior Payroll Officers

En alle mogelijk functies die inhoudelijk te maken hebben met (digital) recruitment, searchen, onboarden, opleiden en HR administratie en payroll. Zowel op operationeel als tactisch niveau. Senior experten en strategen vallen buiten onze focus.

Onze grootste troef hierbij is dat wij naast HR ook gespecialiseerd zijn in Marketing waardoor onze kandidaten niet enkel een intensief opleidingstraject binnen HR krijgen maar ook mee worden genomen in die noodzakelijke digital skills rond online communicatie, SEO, video en zelfs advertising. Next Gen HR dus!

Voor welke Employer Branding profielen kan ik bij First Floor terecht?

Wij kunnen jou kandidaten aanbieden met onderstaande vaardigheden:

 • Workshop Employer Branding
 • Candidate Persona's
 • Candidate Journeys
 • Employer Value Proposition
 • Contentplan
 • Employee Binding
Is aanwerving via een klassieke Werving & Selectie fee ook mogelijk?

Ja, als u dat wenst. We hebben immers toegang tot een stevige HR & Marketing talentpool dus indien u liever via een éénmalige fee werkt voor uw vaste aanwerving is dat mogelijk.