FF Lezen: Schaarste- hoe gebrek aan tijd en geld ons gedrag bepalen, Mullainathan & Shafir

/ /

Codit belgium 17 min 768x1152

Ik ben ondernemer en General Manager bij Codit Belgie en zelf auteur in spe. Mijn boek ‘In de ban van succes’ wordt gelanceerd in maart 2024, mijn reis en kijk op zelfontwikkeling om een betere leider te kunnen zijn.

Hi Leslie! Waarom heb je voor dit boek gekozen?

Ik wilde beter begrijpen hoe beslissingsprocessen werken en waar die door beïnvloed worden. Dit boek heeft mijn kijk op leiderschap en performance drastisch veranderd. Schaarste leidt tot foute beslissingen en verkeerde focus. Het neemt bandbreedte weg om helder te denken zowel in een professionele als persoonlijke setting. In het boek leggen de auteurs dat helder uit aan de hand van onderzoek en echte cases.

Wat zijn jouw 3 key learnings uit dit boek?

  1. Iemand is geen slechte performer uit zichzelf. 9 kansen op 10 is er iets wat die persoon sterk bezighoudt. Het neemt bandbreedte weg. Dat kan financiele schaarste zijn, tijdsdruk, maar ook andere zorgen. Het is dus belangrijk om breder de persoon te begrijpen en waar die in het leven zit vooraleer conclusies te trekken en de juiste support te kunnen bieden.
  2. Als je zelf in een slechte situatie zit, is het belangrijk om je ervan bewust te zijn dat die situatie op jou en je je beslissingsvermogen weegt. Vooraleer je beslissingen neemt en keuzes maakt is het belangrijk om even vanop een afstand naar de zaak te kijken.
Schaarste

3. We hebben allemaal onze uitdagingen en ervaren schaarste one way or another. De invloed ervan tegengaan kan je doen door je net niet te focusen op de schaarste zelf maar een blik op de toekomst ontwikkelen die hoopvol is of je focus verleggen naar iets wat wél goed gaat. Optimisme is hier uw vriend!

Voor wie denk je dat het boek geschikt is?

Voor iedereen die met uitdagingen te maken heeft, maar zeker ook in een leiderschapspositie zit, het verandert je kijk op mensen ondersteunen.

Voldeed het boek aan jouw verwachtingen?

Ja. Bandbreedte en focus is iets waar ik vandaag erg aandachtig op ben, zowel bij mezelf als in mijn teams.


Heb jij een boek gelezen dat je echt iedereen aanraadt? Of net eentje dat niet aan de verwachtingen voldeed? Via een simpele form deel jij het met ons netwerk én krijg je zelf ook visibiliteit. Win-win!!

GEEF 'M DOOR