FF Lezen: Durf te leiden - Bréne Brown

/ /

Els Jun20 vierkant 1

Els Van Humbeeck, Olive People

Hoi, ik ben Els, zaakvoerder en coach van Olive People. Wij ondersteunen ondernemers en leidinggevenden met hun people management en personeelsbeleid, en dit op 3 manieren: 1. individuele mentoring en coaching, 2. HR-consulting en rent an HR-manager en 3. loopbaanbegeleiding. Wij gaan voor 'werk dat vonken geeft'.

Hi Els! Over welk boek hebben we het vandaag?

Een klassieker: "Durf te leiden" van Bréné Brown

Waarom heb je voor dit boek gekozen?

De TED talk van Brené Brown was voor mij een revelatie. Als je het sterk Amerikaans accent naast je neer kan leggen tenminste ;-). Ze is onderzoekster en onderneemster, en heeft een heel unieke kijk op (zelf) leiderschap.

Wat zijn jouw 3 key learnings uit dit boek?

  1. Wees duidelijk wanneer je een opdracht geeft. Dat is niet 'autoritair' maar juist heel vriendelijk. Als je niet duidelijk genoeg bent over welk resultaat je wenst, is de kans groot dat de medewerker iets oplevert wat niet aan je verwachtingen voldoet. Met rework en tijdverlies voor beiden tot gevolg. Wees dus duidelijk zodat de medewerker meteen goed werk kan afleveren, wat extra motiverend is.
Durf te leiden

2. Zorg dat je je waarden kent. Moedige leiders die vanuit hun waarden leven, zwijgen nooit over lastige dingen.

3. Een gebrek aan vertrouwen tussen jou en je medewerkers, leidt automatisch tot een gebrek aan verbinding. Vertrouwen is hét hechtmiddel dat teams en organisaties bij elkaar houdt.

Voor wie denk je dat het boek geschikt is?

Voor leidinggevenden en ondernemers die op zoek zijn naar hun leiderschapsstijl en wat het betekent om zich zowel kwetsbaar als moedig op te stellen.


Heb jij een boek gelezen of podcast geluisterd die je echt iedereen aanraadt? Of net eentje dat niet aan de verwachtingen voldeed?

GEEF 'M DOOR