S2 #2 FF Rustig - Pieter Aertgeerts

/ /

De aflevering van Pieter in a nutshell


Pieter, Managing Director en eigenaar van The Other Agency ofwel the man with a plan. Gepassioneerd vertelt hij alles over het ondernemerschap en zijn liefde voor marketing, nieuwsgierigheid en met mensen werken. Veel kijk- en luisterplezier!

Nieuwsgierigheid is de mooiste eigenschap van de mens

‘Een man met een plan’, zo wordt Pieter vaak omschreven door zijn dichte omgeving. “Geen idee of ik dat echt ben hoor, ik besef gewoon dat ik vandaag sta door elke keuze die ik maakte in het verleden, al wist ik toen niet waar ik vandaag zou staan”. Het ondernemende verhaal van Pieter startte in de middelbare school en gaat sindsdien in een stevig tempo vooruit.

De wereld draait zoals die draait. Get over it.

Het ondernemen zat Pieter altijd in het bloed. Zonder rijbewijs richtte hij in 2008 een autowebsite op die tot op vandaag bij de grootste in België behoort. Maar ondernemen is niet eenvoudig en vraagt een netwerk, ervaring, kennis, enzovoort, iets wat hij als vanzelf aantrekt en opbouwt.

Vanuit een liefde om kleine dingen groter te maken en complexere materie te proberen begrijpen en eenvoudig uit te leggen, ontwikkelde hij als tiener zijn passie voor marketing.

Ik besefte heel goed dat wanneer ik economie ging studeren, ik nummer dertien in het dozijn zou zijn.” Het is ook daarom dat Aertgeerts zich op jonge leeftijd al realiseerde dat hij iets moest doen dat hem zou onderscheiden van anderen. “Ik ben op dat moment beginnen drummen, judo gaan doen en in bijberoep eerste projecten gestart.” Met het oog op een toffe job in een groot bedrijf waar marketing centraal stond, wist Pieter dat hij die Master moest halen op de universiteit én dat hij een verhaal moest kunnen brengen aan interviewers dat oprecht anders was dan die andere veertig kandidaten.

Na je eerste werkdag jezelf elke dag bewijzen.

Je mag zo koppig of zelfzeker zijn als je wil, maar de wereld draait zoals die draait. Get over it. Tot op vandaag blijft een studie een toegangsticket en zegt het iets over inzet, context en kunde. En dat besefte ik destijds zeer goed. Het is pas na die eerste werkdag dat jouw diploma niet meer uitmaakt en je jezelf elke dag moet bewijzen door hard te werken, maar je moet er wel eerst de job voor krijgen.”. Pieter ging in 2013 aan de slag als marketeer bij Telenet en was er uiteindelijk verantwoordelijk voor het lanceren en uitbouwen van De Digitale Versnelling, tot op vandaag een van de meest succesvolle campagnes bij Telenet Business.

Allemaal ondernemer in het leven

Niet iedereen is ondernemer in de commerciële zin, met een eigen bedrijf, maar we zijn wel allemaal ondernemer in het leven, aldus Pieter. In een steeds complexere en polariserende wereld is het belangrijker dan ooit geworden om een open blik te houden, gaat hij verder. “Er wordt te weinig energie geïnvesteerd om oprecht het standpunt van de andere partij te begrijpen. Mensen die dat wél doen, zijn voor mij de echte slimmerikken van vandaag”. Als ondernemer is dat niet veel anders. Je probeert de wereld waarin je onderneemt maximaal te begrijpen en daarin de juiste weg te zoeken.

Nieuwsgierigheid en begrip als basis

De nieuwsgierigheid kreeg hij er met de paplepel in. “Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in hoe zaken werken, waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn en heb altijd graag de waarom-vraag kunnen beantwoorden”. In zijn ouderlijk huis in Lier werd er gekeken naar documentaires en lag de jeugdversie van National Geografic in de speelhoek. Nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat mensen hun blik op de wereld gaan verruimen, en dat zorgt op zijn beurt voor begrip, aldus Pieter.

Nieuwsgierigheid omgezet in voltijds ondernemen

Na zes jaar Telenet en twee jaar io treedt Pieter in maart 2020 toe tot het reclamebureau The Other Agency als partner en Managing Director. Vandaag, drie jaar later, is hij de enige eigenaar van het twaalfkoppige bureau met klanten als Stad Antwerpen, Yuki, Defensie en McCain. Hij startte dezelfde week als de corona lockdown. “De makkelijkste start was het niet. De laatste jaren waren enorm leuk en leerrijk, maar potverdorie woelig en heel uitdagend. Wat ik die laatste drie jaar heb geleerd als voltijds ondernemer is dat het juiste doen, altijd het juiste is.

Het advies aan zijn 18 jarige zelf?

“Ik zou niets anders doen, oprecht. Ik besef zeer goed dat elke keuze die ik ooit maakte me heeft gebracht tot waar ik vandaag sta, en daar ben ik zelf enorm trots op. Dus geef mij dezelfde rit nog maar eens.”

Over FF Rustig

FF Rustig is een podcast geproduceerd door First Floor. Wij zijn er om jong, veelbelovend talent in HR en marketing de best mogelijke start van hun carrière te geven. Zo willen we niet alleen gelukkige professionals klaarstomen, maar ook toekomstige leiders die verantwoordelijkheid durven nemen voor hun job, hun bedrijf en zichzelf. In onze FF Rustig-podcast brengen we je eerlijke verhalen van inspirerende, ervaren professionals die ons een blik gunnen in de mens achter de carrière.

Luister je liever via Spotify? Dat gaat ook!