S1 #3 FF Rustig - Andries Beckers

De aflevering van Andries in a nutshell


Omgekeerde wereld: Andries Beckers kwam bij onze podcast langs om zelf eens in de stoel van gast te zitten. Zelf presenteert hij samen met Alex Agnex de podcast ‘Welcome tot the AA’. Naast podcastpresentator is Andries ook radiopresentator, muzikant, comedyliefhebber en werkt hij achter de schermen voor een televisie productiehuis.


Benieuwd naar zijn rock-n roll verhaal? Check dan zeker deze aflevering 😉

Andries Beckers over zekerheid opgeven

Podcast presentator, radiopresentator, muzikant en comedy liefhebber – maar vooral no-nonsense mens. Andries Beckers, geboren creatieveling, begon zijn carrière verwonderlijk genoeg in de salessector. Minder verwonderlijk had hij al snel door dat dit niets voor hem was.

“Ineens zit je daar. Ik was 23. Had een auto van het werk, een laptop...en dan denk je ‘het zal wel goed zijn zeker’. Maar dan heb je door ‘is dit eigenlijk wel wat ik wil doen?”

Zijn antwoord hierop was ‘nee’ en besloot zijn kinderdroom te volgen: muziek zijn hoofdfocus maken. Vijftien jaar lang schuimde hij met zijn band podia af tot het voor Andries duidelijk tijd werd voor iets anders.

“Op je 40ste kan je nog een hele nieuwe carrière starten. Maar wel maar één. Je hebt er geen twee meer. Je kan opnieuw beginnen maar het is wel het moment om iets te doen dat je zéker nog wil doen en beter in wilt worden.”

Hij besloot zich te storten in de wereld van freelancen waarbij hij grotendeels achter de schermen van televisie werkt én zette podcasting in Vlaanderen op de kaart met zijn succesvolle podcast “Welcome to the AA”.

Punk is de leerschool van het leven

Voor wie denkt dat punk enkel te maken heeft met muziek: think again! De punk gedachte zit volgens Andries overal. “De punk gedachte is eigenlijk het do-it-yourself-gegeven. De beste dingen starten bij durf en nieuwsgierigheid.”

Andries zijn raad: er is altijd plek voor punk, er is altijd plek voor iets van jezelf. Hij raadt dan ook iedereen aan iets van zichzelf te vinden, iets waar je jezelf in kwijt kan. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden maar een klik verwijderd en dat vindt hij fantastisch.

Voor Andries was dit een lange tijd zijn band, daarna werd het een carrière als zelfstandige. "Uiteindelijk moet je durven springen en het gewoon doen," vertelt Andries. Wanneer je het dan uiteindelijk gewoon doet, dan kijk je niet meer achterom. "Maar achteraf is dat natuurlijk makkelijk om te zeggen".

Zekerheid opgeven

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Op zijn 40ste voelde Andries dat het tijd was iets op zichzelf te gaan doen. Op een bepaald moment bereik je “het plafond” en beginnen de zaken te stagneren: “Op papier doe je als band nog de juiste dingen maar jij ziet bijvoorbeeld ‘het is de zoveelste keer dat we dit festival doen’.” Pas op, hier is Andries enorm dankbaar voor, maar met zijn onlesbare nieuwsgierigheid naar nieuwe ervaringen, mensen en avonturen was de stap naar podcasting dan ook niet vreemd.

“Je zit in een rush en je wilt altijd meer. Dat is een stuk des mens en zeker voor muzikanten. Dat hoeft ook niet negatief te zijn. Maar je moet ook wel willen slagen. Dat kan je alleen maar doen als je iets meer doet dan de rest,” en wat niet iedereen doet is durven. Durven de zekerheid opgeven en iets nieuws, onbekend doen.

Het leuke hieraan: het kan altijd, er staat hier geen deadline op. Dit is ook ineens de key-takeaway van Andries. Iedereen heeft zijn eigen tempo en daar moet je vrede mee nemen. Het zal je dan ook niet verbazen wat de tip is die Andries zijn 20-jarige zelf geeft: sneller durven.

Over FF Rustig

FF Rustig is een podcast geproduceerd door First Floor. Wij zijn er om jong, veelbelovend talent in HR en marketing de best mogelijke start van hun carrière te geven. Zo willen we niet alleen gelukkige professionals klaarstomen, maar ook toekomstige leiders die verantwoordelijkheid durven nemen voor hun job, hun bedrijf en zichzelf. In onze FF Rustig-podcast brengen we je eerlijke verhalen van inspirerende, ervaren professionals die ons een blik gunnen in de mens achter de carrière.

Luister je liever via Spotify? Dat gaat ook!