03 Voor Bedrijven Op de kaart

Zet je bedrijf op de kaart

Merk je dat er veel verloop is binnen jouw bedrijf of dat de buitenwereld niet goed weet waar je voor staat? En beschik je niet over voldoende uren in een dag om oplossingen te zoeken of concrete stappen te ondernemen? Dan helpen wij jou graag verder!

Of het nu gaat om het opstellen van candidate persona's & journeys, de uitwerking van een contentplan of het opzetten van employee binding acties. Wij zorgen voor een resultaat dat rendeert vertrekkende van jouw visie en ideeën.

First Floor gaat voor jou op zoek naar jong talent dat van aanpakken weet. Je kan rekenen op echte doeners die alles uit de kast halen om een goed resultaat voor jou neer te zetten. Ze verplaatsen zichzelf in de juiste doelgroep en bedenken creatieve en unieke acties.

Zelf ook hongerig naar top notch trainingen en inspirerende workshops? Ook dat kan! Via onze Academy bieden we een heel brede waaier aan van Employer Branding knowhow, steeds door experts in hun vak.

Employer Branding aanvraag

Onze employer branding oplossingen

Workshop

Workshop employer branding

We brengen jou op 1 dag tot de essentie van jouw werkgeverschap en hoe dit naar buiten te brengen

Candidate persona

Candidate persona's

Samen met jou stellen we een profiel op van de ideale kandidaat. Zo kunnen we op basis van de juiste vaardigheden en (persoonlijkheids)kenmerken het aanwervingsproces versnellen.

Customer journey

Candidate journeys

Een potentiële sollicitant doorloopt verschillende stappen tijdens zijn/haar zoektocht naar een nieuwe uitdaging. Wij brengen samen met jou de verschillende stappen en bijhorende acties in kaart.

Employer value proposition

Employer value proposition

Dit brengt in kaart hoe het voor potentiële sollicitanten zou zijn om jouw bedrijf aan de slag te gaan. Zaken zoals de bedrijfscultuur, missie, waarden en onderscheidende elementen ten op zichte van de concurrentie mogen hierbij zeker niet ontbreken.

Content

Contentplan

Via welke kanalen wil je de gedefinieerde doelgroep(en) gaan benaderen en in welk soort content zijn zij geïnteresseerd? Al deze informatie brengen we samen in een duidelijk contentplan met bijhorende publicatiedata en aanleverdata.

Employee binding

Employee binding

Welke stappen onderneem je als bedrijf om jouw werknemers tevreden te houden? Dit zijn bijvoorbeeld kleine attenties op themadagen, complimenten, maar ook transparante en open communicatie naar de werknemers toe.

Wij zorgen voor Employer Branding expertise

Cape

Consultancy

Nood aan tijdelijke ondersteuning? Huur een van onze consultants in! Stuk voor stuk enthousiaste doeners, betaalbaar én steeds omkaderd door experts, win-win voor iedereen!

Huur een consultant in
Wear cape

Try & Hire

Op zoek naar nieuwe vaste versterking voor jouw Marketing team? Wij zorgen voor de perfect match én ook nadien nog voor intensieve begeleiding die eerste belangrijke maanden.

Try & Hire
Fly

Academy

Je blijft ook zelf graag op de hoogte van de nieuwste trends? Of regelmatig geprikkeld met nieuwe inzichten? Ontdek een waaier aan interessante opleidingen en inspiratie in onze Academy.

First Floor Academy

FAQ

Hoe lang kunnen we een consultant inschakelen voor een tijdelijke opdracht

Wij gaan graag samen met jou op zoek naar wat de beste oplossing is voor jouw bedrijfsnoden. Zo kan je onze consultants inschakelen om jouw team voor een lange of korte periode te versterken. Dit kan bovendien ook variëren van 1 tot 5 dagen per week.

Wat is Employer Branding

Kort gezegd is dit het DNA van jouw bedrijf. Ga op zoek naar de boodschap en het imago dat je als bedrijf wilt uitdragen. Bij het opstellen van jouw Employer Branding strategie kan je jezelf focussen op die zaken die jou uniek maken en je onderscheiden van de concurrentie.

Gebruik de geformuleerde kernboodschap op al jouw kanalen. Zo bouw je een sterk en consistent merk naar de buitenwereld toe. Practise what you preach!

Hoe onderscheid ik mij van de concurrent

Een goede concurrentie-analyse is o zo belangrijk én misschien wel de basis bij het opstellen van je Employer Branding strategie. Maak daarom eerst een lijstje op van de belangrijkste concurrenten binnen jouw markt en verzamel zoveel mogelijk informatie over:

  • De markt en je huidige positie
  • Strategie van de concurrentie
  • Sterktes en zwaktes van de concurrentie

Op basis van deze informatie kan je jouw bedrijfspositie verbeteren en opportuniteiten binnen de markt vaststellen.

Hoe kan ik schaarse profielen aantrekken

Naast een concurrentie-analyse is ook een analyse van de doelgroep belangrijk voor het opstellen van een goede Employer Branding strategie. Met behulp van deze informatie kunnen we candidate persona's opstellen:

  • Demografische gegevens
  • Skills en kwaliteiten
  • Problemen waar ze tegenaan lopen
  • Waar zijn ze naar op zoek

Op basis hiervan kunnen we op zoek gaan naar zaken die potentiële werknemers kunnen overtuigen om bij jou aan de slag te gaan. Hier geldt ook practise what you preach om miscommunicatie en teleurstellingen achteraf te voorkomen.

Employer Branding: hip of noodzakelijk

Het is niet meer voldoende om een vacature op een jobsite te plaatsen en te wachten op sollicitaties. Natuurlijk is het een goede eerste stap, maar er heerst nog steeds een war for talent waarbij werkzoekenden kunnen kiezen uit talloze, openstaande vacatures.

Employer Branding biedt hier de mogelijkheid om jezelf te onderscheiden van de concurrentie. Het kan potentiële kandidaten overtuigen om toch voor jouw bedrijf te kiezen. Zorg er dus zeker voor dat de kernboodschap juist is en terug te vinden is op al je gebruikte kanalen!