FF Lezen: Untamed, Glennon Doyle

/ /

Nina test foto

Nina Collier, Talent Partner bij Trifinance en oud HR consultant bij First Floor

Als Talent Partner bij Trifinance ben ik steeds op zoek naar nieuwe manieren om de kernwaarden van Trifinance naar buiten te brengen en zo de juiste mensen aan te trekken.

Hi Nina! Over welk boek hebben we het vandaag?

'Untamed', door Glennon Doyle.

Voor wie denk je dat het boek geschikt is?

Iedereen die geïnteresseerd is in zelfontplooiing en hoe de maatschappij je als mens kan vormen. En meer specifiek: iedereen die meer wil leren luisteren naar zijn of haar eigen stem. Ik vond het alvast een heel mooi en inspirerend boek.

Waarom heb je voor dit boek gekozen?

Ik luisterde al een tijdje naar Glennon haar podcast. Ik ben echt fan van haar gedachtengoed en wou graag weten of haar boeken echt zo pakkend waren als ik gehoord had. Haar werken zijn zowel maatschappelijk als in een individuele ontplooiing relevant!

Untamed Glennon Doyle

Wat zijn jouw 3 key learnings uit dit boek?

1. Onze maatschappij leert ons dat we heel wat dingen moeten. Eens we ontdekken dat er niets gebeurt als we die opgelegde ideeën aan de kant zetten is er meer ruimte om te ontdekken wat we willen doen.

2. Ik ontdekte dat ook ik als jong meisje best moedig en luid was maar dit leerde verstoppen om me aan te passen aan anderen en ga graag op zoek naar wat er nog overblijft van het speelse, vrolijke, dappere kind in me.

3. Bij moeilijke keuzes hebben we geleerd bij anderen ten rade te gaan. Maar eigenlijk weet onze intuïtie altijd wel wat we willen. We moeten er gewoon naar leren luisteren.


💡 Meer inspiratie, inzichten, key takeaways en best practices? Abonneer je op onze 2-wekelijkse nieuwsbrief FF Inspireren; no sales (!) enkel inspiratie over ondernemen, HR, communicatie, leiderschap en employer branding.

ABONNEER JE HIER


Heb jij een boek gelezen of podcast geluisterd die je echt iedereen aanraadt? Of net eentje dat niet aan de verwachtingen voldeed?

GEEF 'M DOOR