Blogserie Videocampagne deel 1: Het maken van de video.

/ /

Je eerste betalende campagne lanceren op social media. Zowat het spannendste moment voor elke marketingverantwoordelijke dat in dit deel van het marketingland terecht komt.

Dus ja.. ook voor ons was dit een hele uitdaging! Eentje vol inzichten en struggles, met andere woorden: een echt leerproces. Maar wat hebben wij aan deze inzichten, als we ze niet kunnen delen?

Daarom starten Ruben en ik deze blogserie. 4 korte blogs, elke week 1 nieuwe over:

  • het maken van de campagnevideo
  • de opzet van de campagne op de social media platformen
  • de tussentijdse evaluatie en aanpassingen aan de posts
  • het uiteindelijk resultaat + inzichten uit de campagne.

So, bedrijfsleiders, marketing managers, consultants of sympathisanten,.. buckle up en leer uit onze inzichten zodat jullie eerste (of volgende) campagne enkel maar beter kan worden.


Heleen, we gaan een video maken!

Ik was nog maar net gestart als marketeer bij First Floor en kreeg dit als eerste opdracht! Mijn eerste reactie was: “tuuuuurlijk! Dit zie ik helemaal zitten”. Toen nog onwetende wat er allemaal bij kwam kijken. Gelukkig maar 😉 .

Oké een video, maar wat is dan het doel? Aangezien First Floor zo snel aan het groeien is (#yay), zijn we doorlopend op zoek naar consultants om ons team te versterken. De video moest dus, in minder dan de cruciale 1 minuut, een beeld scheppen over wat First Floor allemaal te bieden heeft. Je hoort het al, een hele uitdaging dus en we waren nog niet eens begonnen!


Klaar om te filmen! Of toch niet..

Om de video zo professioneel mogelijk uit te werken, deden we beroep op Productiehuis The Fridge. Deze professionele filmcrew heeft een pracht resultaat afgeleverd en … Wacht, daar zijn we nog lang niet!

Tijdens onze eerste meeting beschreven we onze verwachtingen:

  • Een kort beeld scheppen over wie First Floor is;
  • Het doel: consultants aan trekken;
  • We gaan voor een een video met humor en de persoonlijke touch van First Floor.

Alles duidelijk? Tijd voor de opmaak van het script! Na enkele aanpassingen stond dit op punt en waren we helemaal klaar om te filmen! Of toch niet...

Zijn we niets vergeten? Wat dacht je van: de locatie, figuranten, een datum. Want vind maar eens een vrij moment dat al onze consultants (aka onze steracteurs) beschikbaar zijn. Dus ja, laat het zoeken maar beginnen. Ik maakte een longlist van uiteindelijke locaties, verzamelde info en prijzen en Pieter (de regisseur) en ik bezochten, na selectie, uiteindelijk 2 co-working spaces: MeetDistrict in Berchem en BLWRK in Edegem, waar we alles analyseerden. Waar komt de zon op, hoe zit het met weerspiegeling in de ruiten, welke ruimtes zijn nog beschikbaar, …

Het script was er, de locaties vastgelegd, dat datum geprikt. De perfecte cocktail voor succes toch?


Classic miscommunication

Daar was het dan, het klassiek voorbeeld van miscommunicatie. In mijn mails naar de verantwoordelijke van BLWRK werd gesproken over ‘de gang’, waar we mochten filmen.

Ik denk dat je het al kan doorzien, we hadden het niet over dezelfde gang..

Gevolg: verwarring alom en ik kon wel door de grond zakken van schaamte. Gelukkig ook snel uitgeklaard en konden we snel filmen in ‘de juiste’ gang. Lesson learned, specifier altijd zoveel mogelijk waar het over gaat en dubbelcheck of beide partijen hetzelfde bedoelen. En soms is je telefoon opnemen iets handiger dan alles via mail...

Hop naar het filmen dan maar?


Finally, ready...set...ACTION

Yes! Euh...wacht… Waar zijn de figuranten? Het was erg moeilijk om mensen te vinden die zich door de week konden vrijmaken, want ja, iedereen werkt gewoon natuurlijk…

Gelukkig plaatste Pieter een zoekertje op In The Picture. Een online platform waar iedereen zich kan aanmelden als figurant voor een film, tv-show of ons vacature filmpje (tegen een kleine vergoeding). Zo hadden we toch, net op tijd, onze figuranten

Geloof het of niet, alles was in orde! We konden eindelijk beginnen filmen.

Die eerste “Ready..Set..Action” klonk toen als muziek in de oren!

In totaal hebben we 2 volledige dagen gefilmd om een filmpje van 1 minuut te bekomen.

Remember: “ Toen nog onwetende wat er allemaal bij kwam kijken.” Ik zal het nooit meer vergeten 😁. Onderschat het maken van een professionele promovideo dus zeker niet! Maar hé, mijn tips heb ik je alleszins als meegegeven.

De volgende stap is nu de video, wacht! Laat me even het resultaat tonen.

Deze dus, online promoten, want waarom zijn we er anders in de eerste plaats mee gestart.

Hoe dat is gelopen, lees je in onze volgende blog “de opzet van de campagne op social media”. Deze is volgende week dinsdag opnieuw hier of via onze socials te vinden.

En in de tussentijd kan jij misschien al eens brainstormen over jullie ideale vacature video voor jouw bedrijf. Twijfel ook niet om ons te contacteren, om jullie bij te staan bij het uitwerken van deze unieke video. video@firstfloorcareers.be.

Tot volgende week!