FF Lezen: De meeste mensen deugen - Rutger Bregman

/ /

Fien De Greef, voormalig Employer Branding Marketeer bij First Floor en huidig HR BP bij Classo

Hoi, mijn naam is Fien en ik ben 3 jaar geleden begonnen als Marketing-consultant bij First Floor. Ondertussen ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in de HR-wereld. Wat maakt dat ik mij nu vooral bezig hou met Employer Branding, waarbij ik HR combineer met Marketing. Best of both worlds, dus!

Hi Fien! Over welk boek hebben we het vandaag?

De meeste mensen deugen van Rutger Bregman.

Waarom heb je voor dit boek gekozen?

Het boek was als het ware een echte hype, dus ik kreeg het vaak aangeraden door héél veel vrienden en familie. En ik moet eerlijk toegeven: nu begrijp ik ook waarom.

Wat zijn jouw 3 key learnings uit dit boek?

  1. Wat mij het meeste is bijgebleven van dit boek is dat de mens écht deugt. Hoewel we in onze maatschappij overladen worden door slechtnieuwsverhalen, bewijst dit boek dat we goed bezig zijn.
  2. Het boek schept als het ware een nieuw - kritisch maar vooral hoopvol - beeld over de mensheid. Het daagt je uit dingen eens anders te bekijken: het is geen survival van the fittest or strongest maar van de meest sociale #homopuppy
  3. Mensen zijn ontzettend beïnvloedbaar: dat kan door het negatieve maar ook door het positieve. Aan ons om te kiezen!

Voor wie denk je dat het boek geschikt is?

Dit is boek is écht voor iedereen geschikt. Naast inhoudelijk relevant is het ook heel vlot leesbaar. Het maakt moeilijke topics toegankelijk. Moesten alle mensen op aarde dit boek lezen, dan denk ik dat de wereld alvast een tikkeltje (en hopelijk meer) beter zou kunnen worden. Het bevat bovendien een schat aan onderzoeken, bibliografie en achtergrond. Het vergelijkt en is kritisch en biedt een massa informatie voor extra literatuur en research. Heerlijk voor de nieuwsgierige geest!

Heb je zelf nog een boek waarnaar je nieuwsgierig bent en graag een review van zou lezen?

Ja! Een tijdje geleden heeft een vriendin van mij 'You're a badass' van Jen Sincero aangeraden. Jammer genoeg ben ik er nog niet toe gekomen om hem te lezen. Maar deze staat dus hoog op mijn boeken-verlanglijstje.


Heb jij een boek gelezen dat je echt iedereen aanraadt? Of net eentje dat niet aan de verwachtingen voldeed?

GEEF 'M DOOR

546x840
DSC 0127