Blogserie Videocampagne deel 4: Conclusie en Take Aways
21/09/2021 / Marketing /
Deel 4: Conclusie en take aways campagne
Wauw, hier zijn we dan, de allerlaatste blog. 3 blogs lang namen we jullie mee in het maken van de video, de voorbereiding van campagne en de tussentijdse evaluatie er van. Een parcours vol leermomenten waarvan de grootste nog moest komen. De conclusie en eindresultaten van de campagne. Zijn jullie klaar om er samen achter te komen hoe onze campagne het gedaan heeft? Laten we er dan gewoon aan beginnen!
De droom van iedere startende marketeer
18 juli 23:59, nog 1 minuut en campagne loopt officieel op zijn einde. En fieuw, wat was het ons een leerrijk ritje. Als beginnende marketing consultant te horen krijgen dat jij zal instaan voor de nieuwe campagne van First Floor, daar sta je van te kijken. Daarbovenop een professionele vacature video opnemen. Iets wat we nog nooit gedaan hadden, maar waarvan we het resultaat nog altijd fantastisch vinden, blijven we ongelooflijk vinden. En dan nog als starter een fysiek budget krijgen om te adverteren en opvolgen of alles wel verloopt volgens plan, wel daar kon je enkel maar van dromen. En toch staan we hier. De campagne is afgerond en heeft in totaal 14 dagen gelopen op social media.
Wie de vorige blogs gelezen heeft (hopelijk is dat iedereen die tot hier is geraakt 😉 ), weet dat de hele opzet van deze campagne een stuk langer was dan 14 dagen. Laat ons jou dus niet nog langer in spanning houden en vertellen wat nu het uiteindelijk resultaat was.
Theorie ≠ praktijk
Laat ons beginnen bij de 4 grote aanpassingen die we deden tijdens onze tussentijdse evaluatie van de lopende campagne.
- We pasten onze Call To Action aan;
- We gingen resoluut voor de advertenties met afbeelding
- We pasten onze doelgroep aan op LinkedIn
- De knop ‘solliciteer nu’ werd ‘meer informatie’
Deze aanpassingen werden uiteraard niet zomaar doorgevoerd. We bekeken alle factoren en kwamen tot de conclusie dat dit de nodige aanpassingen waren voor onze campagne. In onze vorige blog lees je uitgebreid hoe we tot deze veronderstellingen kwamen.
De vraag rest nu, zal het ook zijn vruchten afwerpen? Want theorie is natuurlijk nog altijd iets anders dan praktijk. Tijd om het te ontdekken.
Verdubbeling van onze conversies
Na het doorvoeren van onze aanpassingen behaalden we op 4 dagen nog 7 extra conversies. In totaal behaalden we 18 conversies, waarvan 11 op 10 dagen. De laatste 4 dagen deden we dus bijna een verdubbeling van onze conversies. We kunnen dus op vlak van conversies met zekerheid zeggen dat onze aanpassingen waardevol waren. Niet enkel werd de advertentie getoond aan een meer coherente doelgroep, ook werd hier vaker op doorgeklikt. Wat kan wijzen op de betere CTA, dat de volledige focus op afbeelding of wijziging van de knop naar ‘meer informatie’ de correcte beslissing waren.
Hiernaast werd onze campagne nu veel concreter en meer getoond aan de juiste doelgroep. Waar we voordien maximaal 1.000 mensen bereikten per dag, schoot dit omhoog naar een bereik van bijna 3.000 per dag. Deze stijging bracht ook heel wat interactie met zich mee. Zo ondernamen meer dan 15 mensen per dag actie met onze advertentie na onze aanpassingen, tegenover 5 per dag voor deze aanpassingen.
Je wordt gefilmd op onze website
Natuurlijk keken we niet enkel naar de resultaten van de advertenties zelf. Google Analytics en Microsoft Clarity geven je nog meer informatie over je gebruikers op je website.
Hier gingen we kijken naar de sessieduur en uitstappagina’s van onze bezoekers. Wat opviel was dat gebruikers niet erg lang op onze landingspagina’s bleven. Hiervoor deden we beroep op Microsoft Clarity. Voor wie MC niet kent, het is een programma waarbij je allerlei informatie over gebruikers op je pagina te zien krijgt. Waar klikken ze op, hoe ver scrollen ze naar beneden, ... Je kan zelfs video’s bekijken van bezoekers op je website en wat ze exact doen, allemaal anoniem uiteraard!
Het was opvallend dat Marketing en HR bezoekers duidelijk een hele andere interesse hadden. Marketeers gingen, op de website, opzoek wat ze allemaal konden doen, welke projecten er mogelijk waren. Recruiters zochten eerder hoe ze ondersteund gingen worden, welke coachings ze zouden krijgen. Een enorm verschil dus en voor ons informatie van onschatbare waarde. Met deze informatie zijn we onze landingspagina’s anders gaan opbouwen, waarbij nu de HR en Marketing pagina een andere indeling hebben. HR krijgt eerst veel informatie over ons FLY traject, terwijl Marketing mogelijke taken en projecten te zien zal krijgen. Zo krijgt iedere bezoeker de informatie die ze zoeken op een zo kort mogelijke tijd. Wat bovendien de kans op sollicitaties ook vergroot.
Onze eerste campagne is er 1 om te koesteren
Het uiteindelijk resultaat van campagne was na afloop duidelijk. We haalden 4 sollicitaties binnen op de HR vacature. Hiervan werden er 2 weerhouden, is er 1 in procedure en werkt de laatste nu als HR consultant bij First Floor, proficiat Heleen!
Het idee dat er een HR consultant is kunnen starten vanuit onze eerste campagne, is er 1 om te koesteren. De campagne was niet perfect en dat kan ook niet als starters, maar we kijken er wel vol trots en vooral met een rugzak vol kennis op terug.
Wil jij met je bedrijf ook een campagne op poten zetten van A tot Z. Wij bieden je graag ondersteuning bij o.a. het opnemen van een video, het bepalen van de juiste doelgroep, de analytische kant van de campagne en nog zo veel meer. Twijfel dus niet om beroep te doen op onze expertise. Je kan ons altijd contacteren op video@firstfloorcareers.be.
Heb je de eerste, tweede of derde blog gemist? Neem dan zeker even de tijd, om deze door te nemen op onze website.