Oplossingsgericht werken

18 10 2018

Hilde Banaan2

Wat?

Hoe ga je van idee naar resultaat? Hoe denk je in oplossingen in plaats van problemen? Zonder hierbij in te boeten aan creativiteit!

Een interactieve sessie worden rond “al spelenderwijs leren” of “hoe je creativiteitstechnieken kan inzetten om je idee uit te puren, te challengen of meer specifiek te maken zodat je ermee aan de slag kan.”

Na een korte intro gaan we al snel over concrete technieken. Per techniek staan we stil bij de reden waarom deze techniek werkt en wat het doet met de hersenen van iemand alvorens ze ook effectief uit te proberen.

Je krijgt ook concrete tips over:

  • Hoe out of the box denken?
  • Hoe als perfectionist toch creatief zijn?

Voor wie?

Voor iedereen die op de werkvloer efficiënt én creatief wil zijn en vanuit openheid naar resultaten wil. Mét fun en vanuit oplossingen.

Op het programma

  • Wat is speelsheid – creativiteit – innovatie?
  • Hoe denk ik in oplossingen i.p.v. problemen?
  • Hoe werkt een creatieproces?
  • Divergerende technieken
  • Convergerende technieken
  • Veel zelf doen!

Door wie?

Hilde Van Dyck is een creatieve ondernemer die niet alleen blijft dromen maar ook gewoon doet. Haar initiatieven (Monkeyshot, Peel, House of Innovation, Paper Plane Pilots) zijn allemaal opgebouwd rond dezelfde peilers: art, business, science & people.

Hilde is een serie-ondernemer die verschillende professionele successen en bloeiende bedrijven op haar conto kan schrijven, maar ondanks de zakelijke toon van alle voorgaande woorden gelooft Hilde vooral in de speelsheid van mensen.

Playfulness. Geef mensen ruimte voor ouderwets speel-plezier, stimuleer hun kinderlijke creativiteit, gun hen de vrijheid om te doen en te denken wat ze willen en vind wat hen enthousiast maakt, eerder dan wat er op hun CV staat. En dan, weet Hilde, creëer je een omgeving waar technologische innovatie, vernieuwende dienstverlening geen doel zijn, maar een automatisch gevolg.

Praktisch

Wanneer donderdag 18 oktober, 13u00 – 17u00

Waar: First Floor/House of Innovation, Duboisstraat 50, 2060 Antwerpen

Prijs: 300 euro

Contacteer mij