Aan de slag met creativiteit

17 05 2018

04 Kalender Creativiteit

Wat?

Het zal een sessie worden rond “al spelenderwijs leren” of “hoe je creativiteitstechnieken kan inzetten om je idee uit te puren, te challengen of meer specifiek te maken zodat je ermee aan de slag kan.”

Na een korte introductie rond wat creativiteit is, gaan we al snel over naar het creatieproces waarbij we voor elk specifiek moment in een project concrete technieken bovenhalen. Per techniek staan we stil bij de reden waarom deze techniek werkt en wat het doet met de hersenen van iemand alvorens ze ook effectief uit te proberen.

Je krijgt ook concrete tips over:

·        Hoe out of the box denken?

·        Hoe als perfectionist toch creatief zijn?

Voor wie?

Deze workshop is ideaal voor iedereen die op projectbasis werkt of betrokken is bij een ontwerp-proces en op zoek is naar inspiratie om bepaalde vergaderingen of workshops eens anders aan te pakken.

Op het programma

·        Wat is speelsheid – creativiteit – innovatie?

·        Hoe werkt een creatieproces?

·        Divergerende technieken

·        Convergerende technieken

·        Veel zelf doen!

Door wie?

Hilde Van Dyck is een creatieve ondernemer die niet alleen blijft dromen maar ook gewoon doet. Haar initiatieven (Monkeyshot, Peel, House of Innovation, Paper Plane Pilots) zijn allemaal opgebouwd rond dezelfde peilers: art, business, science & people.

Hilde is een serie-ondernemer die verschillende professionele successen en bloeiende bedrijven op haar conto kan schrijven, maar ondanks de zakelijke toon van alle voorgaande woorden gelooft Hilde vooral in de speelsheid van mensen.

Playfulness. Geef mensen ruimte voor ouderwets speel-plezier, stimuleer hun kinderlijke creativiteit, gun hen de vrijheid om te doen en te denken wat ze willen en vind wat hen enthousiast maakt, eerder dan wat er op hun CV staat. En dan, weet Hilde, creëer je een omgeving waar technologische innovatie, vernieuwende dienstverlening geen doel zijn, maar een automatisch gevolg.

Praktisch

Wanneer: Donderdag 17 mei 2018, 9u30 – 17u00

Locatie: House of Innovation, Duboisstraat 50, 2060 Antwerpen

Prijs: 500 euro

Contacteer mij