Young talent Elevator days 2

Elevator Days: high potentials in actie!

De deelnemers van de 3-daagse Elevator Days zijn stuk voor stuk gemotiveerde high potentials die juist afgestudeerd zijn of al een eerste werkervaring op de teller hebben. Ze starten als consultant het FLY-traject op bij First Floor of zijn op zoek naar een vaste job bij een van onze partners. Als bedrijf is dit dus een front-row-seat voor gegeerd talent in actie. Naast het snuffelen of er voor jou iemand interessant tussen zit (vast of tijdelijk) kan je ook met een businesscase naar de Elevator Days komen. Enerzijds levert het jou promo als werkgever op, anderzijds steevast een nieuwe, frisse blik op een concreet vraagstuk. Je leert de deelnemers kennen in een informele setting en voelt zo meteen welke daarvan in jouw team passen.

Elevator Days bedrijven jong talent

Doordachte onboarding als sleutel tot succes

Wie goed opstart, zal beter presteren en ook langer blijven. Onboarding is nog belangrijker bij starters en high potentials: zij zetten hun eerste stappen in het werkveld en zijn best kritisch. Het legt voor hen de basis van de samenwerking die voor deze generatie bij uitstek een wederzijdse win-win moet zijn. Dat is waar First Floor in het verhaal komt.

Tijdens de Elevator Days doorlopen de deelnemers een weldoordacht programma:

Dag 1: Inspire

Workshops waaronder een Insights-training, een training rond Service Design en probleem-oplossend denken.

Dag 2: Do!

Op dag twee worden ze stevig uitgedaagd deze inzichten meteen in de praktijk te brengen. Met een beetje druk erachter ;-) Enter business case.

Dag 3: Reflect

Tijd voor zelf-reflectie. We dagen hen uit kritisch naar hun prestaties te kijken. Feedback als sleutel tot groei.

Na afloop leggen we alles vast in een Persoonlijk OntwikkelingsPlan (POP). Als werkgever een basis om verder mee aan de slag te gaan of als je dat wenst kunnen we je ook daarbij verder blijven ondersteunen.

Elevator Days Onboarding

Breng je employer branding naar een hoger niveau.

Wanneer je de Elevator Days opneemt als deel van je onboarding, kan dat ook een boost geven aan je employer branding. Personeelswelzijn staat bij heel veel werknemers hoog op het lijstje. Wanneer jij als bedrijf kan uitpakken met een goed uitgebouwd onboarding- en opvolgingsprogramma, waarbij je ook kijkt naar de persoon achter de werknemer, heb je al snel een streepje voor op andere bedrijven.

Is er een verschil met Development Centers.

Wat we bij First Floor doen op tijdens de Elevator Days, is ongeveer wat er ook gebeurd tijdens zogenaamde ‘development centers’. Met het grote verschil dat de deelnemer primeert op de Elevator Days. Waar werknemers tijdens een development center vaak het gevoel hebben van non-stop de rooster te worden gelegd, willen we dit op onze bootcamp zo veel mogelijk te vermijden. Toch is het resultaat na drie dagen hetzelfde, of zelfs meer dan dat.

Ben je geïnteresseerd in een samenwerking of wil je First Floor beter leren kennen? Laat dan hier je gegevens achter, wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Theo Vaes 6
Een tijdje geleden kon ik tijdens de Elevator Days van First Floor de ATK Business case voorleggen aan 12 Young Potentials. Hoe kijken zij naar het succesvol koppelen van kansrijken en kansarmen? First Floor brengt een dynamische, leergierige groep jongeren uit diverse sectoren samen, met een gemeenschappelijk doel en rond een duidelijk gestelde vraag. Dit alles in een stimulerend kader. 24u later krijg je vonken en spetterende ideeën. Verfrissend, vernieuwend en doeltreffend. Een absolute aanrader, Theo Vaes, mede-oprichter Armen Te Kort