Young talent Elevator days 2

Elevator Days voor bedrijven

Waarom zou je als bedrijf deelnemen aan de Elevator Days? Daar zijn twee antwoorden op. Enerzijds kan je zo de on-boarding van je juniors een stukje uit handen geven. Anderzijds kan je op deze driedaagse ook nieuw jong talent leren kennen.

Elevator Days bedrijven jong talent

Ontmoeten van nieuwe talenten

De deelnemers van de Elevator Days zijn stuk voor stuk gemotiveerde juniors die juist of al enkele jaren afgestudeerd zijn. Ze zijn op zoek naar een job, of staan op z’n minst open voor nieuwe opportuniteiten. Als bedrijf kan je met een businesscase naar de Elevator Days komen, die lossen de deelnemers op de tweede dag dan in groepjes op. Zo kan je meteen iedereen in volle actie zien, wie weet zijn er wel enkele deelnemers die je interesse wekken. Bovendien krijg je nieuwe, frisse ideeën voor een concreet probleem van je bedrijf.

Onboarding van starters

Wanneer je nieuwe werknemers aanwerft is een goed on-boarding proces erg belangrijk. Want wie goed geïntegreerd is en zich goed voelt op zijn werk, zal beter presteren en ook langer voor je blijven werken. On-boarding is nog belangrijker bij starters en juniors, zij zetten hun eerste stappen in het werkveld. Hoe beter die eerste stappen worden gezet, hoe gelukkiger ze zullen zijn. Dat is waar First Floor en de Elevator Days in het verhaal komen.

Tijdens de Elevator Days krijgen de deelnemers verschillende workshops waaronder een Insights-training, een training over hun Waardenprofiel en teamrollen (Kazi), … allemaal zaken waar je achteraf als werkgever zelf verder met aan de slag kan. Bovendien krijgen de deelnemers ook een persoonlijk ontwikkelingsplan. Als werkgever kan je beslissen om dat mee op te volgen maar als je dat wenst kunnen we je ook daarbij helpen.

Elevator Days Onboarding

Breng je employer branding naar een hoger niveau.

Wanneer je de Elevator Days opneemt als deel van je on-boarding, kan dat ook een boost geven aan je employer branding. Personeelswelzijn staat bij heel veel werknemers hoog op het lijstje. Wanneer jij als bedrijf kan uitpakken met een goed uitgebouwd on-boarding- en opvolgingsprogramma, waarbij je ook kijkt naar de persoon achter de werknemer, heb je al snel een streepje voor op andere bedrijven.

Is er een verschil met Development Centers.

Wat we bij First Floor doen op tijdens de Elevator Days, is ongeveer wat er ook gebeurd tijdens de zogenaamde ‘development centers’. Met het grote verschil dat de deelnemer primeert op de Elevator Days. Waar werknemers tijdens een development center vaak het gevoel hebben van non-stop de rooster te worden gelegd, willen we dit op onze bootcamp zo veel mogelijk te vermijden. Toch is het resultaat na drie dagen hetzelfde, of zelfs meer dan dat.

Door de verschillende psychologen en speciale testen zijn Development Centers vaak een kostelijke zaak. Doordat wij onze sprekers uit ons eigen netwerk halen, en ook kunnen terugvallen op eigen ervaring, slagen we erin om de prijs van onze driedaagse bootcamp erg laag te houden.

Ben je geïnteresseerd in een samenwerking of wil je First Floor beter leren kennen? Laat dan hier je gegevens achter, wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Theo Vaes 6
Een tijdje geleden kon ik tijdens de Elevator Days van First Floor de ATK Business case voorleggen aan 12 Young Potentials. Hoe kijken zij naar het succesvol koppelen van kansrijken en kansarmen? First Floor brengt een dynamische, leergierige groep jongeren uit diverse sectoren samen, met een gemeenschappelijk doel en rond een duidelijk gestelde vraag. Dit alles in een stimulerend kader. 24u later krijg je vonken en spetterende ideeën. Verfrissend, vernieuwend en doeltreffend. Een absolute aanrader, Theo Vaes, mede-oprichter Armen Te Kort