Elevator Days Jong Talent 2

Jij ben bijna afgestudeerd, je komt net van de schoolbanken en gaat opzoek naar je droomjob of je hebt al een job maar je weet niet zeker of je er op je plek zit? Dan zijn de Elevator Days iets voor jou!

In 't kort

Op drie dagen krijg je via interactieve workshops en andere toffe activiteiten heel wat inzicht in jezelf.

  • Waar sta je voor?
  • Welke waarden vind je belangrijk in een job en/of werkomgeving?
  • Hoe communiceer jij?
  • Welk type mensen liggen jou, en voor welke moet je wat opletten?
  • Waar liggen je valkuilen?

De Elevator Days zijn een vorm van intensieve loopbaanbegeleiding, die elke net afgestudeerde zou moeten krijgen.

Dit alles doe je natuurlijk niet alleen, je komt terecht in een groep jonge talenten die in hetzelfde schuitje zitten. Zo kan je ook van elkaars ervaringen leren.

Let's get POPpin'

Op het einde van de driedaagse ga je naar huis met een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP). Dat kan je zien als een handleiding die je kan gebruiken aan het begin van je carrière, maar ook nog tot lang daarna een meerwaarde biedt.

Elevator-Days_jong-talent.jpeg

Op het programma

 Het programma van de Elevator Days kan verschillen van editie tot editie maar elke bootcamp volgt wel dezelfde 3 pijlers: 

Dag 1: Get Inspired 

Dag 2: Do! 

Dag 3: Reflect  

Get inspired

De eerste dag van de Elevator Days draait volledig rond inspireren. Na een korte kennismaking met de andere deelnemers dompelen we je onder in verschillende interactieve workshops.

Vandaag ontdek je al heel wat over jezelf: je interesses, je sterktes, groeipunten, in welke bedrijfscultuur jij je als een vis in het water voelt, …. Allemaal informatie waar je al meteen de tweede dag tijdens de businesscase mee aan de slag kan.

Do!

Nu iedereen elkaar al wat kent, is het tijd om écht zelf in actie te schieten. Op de tweede dag krijgen jullie de kans om in groepjes een businesscase uit te werken. Niet zomaar een verzonnen oefening, nee je krijgt een écht probleem voorgeschoteld van een écht bedrijf.

Met de workshops van de eerste dag in je achterhoofd, ga je samen met je team op zoek naar creatieve oplossingen voor het geschetste probleem. ’s Avonds is het dan tijd om je resultaten voor te stellen. Zet je beste beentje voor, want wie weet ziet het bedrijf in kwestie wel een toekomstige werknemer in jou! Dit is dus de ideale kans om je potentieel te tonen.

Reflect

Op het einde van de bootcamp is het dan tijd voor feedback. In een 1-op-1 gesprek met je coach bespreek je hoe je de voorbije dagen hebt meegemaakt en wat je hebt geleerd. Op basis van die ervaringen en de resultaten van de persoonlijkheidstest die je maakte, stellen we een persoonlijk ontwikkelingsplan op. Dit plan is, zowel op korte als lange termijn, je leidraad om je verder te ontwikkelen in de loop van je carrière. 

En wie weet… ben jij één van de gelukkigen die ook met een job naar huis gaat!  

Schrijf je snel in!